(VIDEO) TRIK ZA SAVRŠEN ŠORTS: Evo kako da sami napravite kratke pantalone!
Foto: Printskirn

Saveti

(VIDEO) TRIK ZA SAVRŠEN ŠORTS: Evo kako da sami napravite kratke pantalone!

Žena -
Postoji nekoliko trikova koji će ti pomoći da savršeno izmeriš i odrežeš svaki par koji više ne nosiš i pretvoriš ih u najbolji šorts

Leto nam je stiglo, a posle kišnih i pravih jesenjih dana, prognoza najavljuje temperature i do 30 stepeni Celzijusa. Napravite sama najbolje letne kratke pantalone, bez straha da ćeš uništiti svoj omiljeni par traperica. Postoji nekoliko trikova koji će ti pomoći da savršeno izmeriš i odrežeš svaki par koji više ne nosiš i pretvoriš ih u najbolji šorts!

1. Uvek odaberi farmerke koje su ti malkčice velikeKad se radi o rezanju i skraćivanju pantalona - pravilo je da će ti one malo veće stajati bolje. Dodatni prostor i materijal na malo većim farmerkama sakriće bilo kakve neravno odrezane linije, a sve što će svima biti vidljivo su tvoje nove, šik letne pantalonice.

2. Izmeri unutarnji šavKako bi izbegla uradi-sama katastrofu, obavezno izmeri unutarnji šav (onaj šav koji se proteže s unutarnje strane bedara odnosno nogavica). Taj unutarnji šav neka bude dugačak barem 7-8 centimetara inače će pantalone biti prekratke (pa će otkrivati više nego sakrivati).3. Ocrtaj željenu dužinu kredomPosluži se i ovim jednostavnim trikom. Kako bi bila sigurna da ćeš ravno odrezati nogavice, upotrebi kredu! Ocrtaj liniju po kojoj ćeš rezati nogavice i reži po toj liniji. Druga dobra stvar s kredom je da ne ostavlja mrlje, čak i ako se malo prenese na druge dijelove tkanine.

4. Porubi, ali i ne morašKad jednom odrežeš hlačice, možeš ih porubiti na šivaćoj mašini, ali i ne moraš – iscufani izgled, kao i onaj izbledeli ili poderani savršeni su letni stilovi. Ako ne porubiš pantalone, uvek možeš da izvučeš nekoliko niti tkanine.

http://www.youtube.com/watch?v=Xf7giFy6Ji0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track