ISKRENA ISPOVEST: Rodila sam devojčicu u 16. godini a već sa 33 sam baka!
Foto: Profimedia

Osuđivali je

ISKRENA ISPOVEST: Rodila sam devojčicu u 16. godini a već sa 33 sam baka!

Žena -
Abortus za mene nikada nije bio opcija, uprkos tome što me i moj tadašnji dečko, prestrašen idejom da će postati otac, pritiskao da to uradim, govori Kori

Kori Rouland ima samo 33 godine, a već je postala baka. Evo njene priče.

"Moja situacija je neobična. Imam samo 33 godine, i u tom periodu kada su mnoge žene u ranoj fazi majčinstva, ja sam već dobila unuka", počinje svoju priču Kori.

Njena ćerka Betani, koja je nedavno rodila sina Elajdžu, ima 17 godina, a Kori je odlučila da joj tokom trudnoće i kasnije bude najveća podrška.

Kori, koja je i sama rodila dete kada je bila još tinejdžerka - imala je samo 16 godina, kaže da nije razočarana svojom ćerkom, za razliku od njenih roditelja koji su bili očajni kada je Kori ostala u drugom stanju.

"Niko ne zna bolje od mene kako je istovremeno biti mama i ići u školu. Niko bolje od mene ne zna kakve će sve žrtve moja ćerka morati da odnese, ali niko ne razume ni kakvu će joj radost to iskustvo doneti".

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kori kaže da je svesna koliko je vest o trudnoći njene ćerke bila iznenađenje za mnoge, ali smatra da to što je Betani tako mlada rodila dete, ne mora nužno da bude loše.

"To što sam kao tinejdžerka postala mama nateralo me da se fokusiram na važne stvari u životu. Moje dete je sada odraslo i mogu da uživam u ostatku života, i naravno, u svom unuku. Zapravo, išla bih toliko daleko da kažem da je to što sam postala mama kao tinejdžerka, moje najveće dostignuće u životu".

Iako sada na sve to gleda pozitivno, Kori se priseća da nije sve bilo tako jednostavno i lako. Kaže da su njeni roditelji bili zapanjeni kada im je rekla da je u drugom stanju, a otac joj je rekao da će on platiti da abortira.

"Abortus za mene nikada nije bio opcija, uprkos tome što me i moj tadašnji dečko, prestrašen idejom da će postati otac, pritiskao da to uradim. U tom trenutku, u osmoj nedelji trudnoće, već sam bila svesna da u meni raste život i nisam mogla da podnesem ideju da to prekinem".

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Njeni roditelji na kraju nisu imali mnogo izbora osim da prihvate Korinu odluku da zadrži bebu. Dečko je napustio nakon dva meseca, a ona je živela od pomoći države.

Kori se priseća da joj nije bilo lako, naročito jer su je u malom mestu u kome živi mnogi osuđivali. Ubrzo nakon porođaja, započela je vezu sa Lijem, svojim školskim drugom, a sada je udata za njega i ima još dvoje dece.Koliko god da je ponosna na to što je mlada mama, Kori nije želela da njena ćerka prolazi kroz isto - kada je Betani napunila 14 godina, počela je da razgovara sa njom o seksu i zaštiti. "Mislila sam da sam uradila sve što sam mogla da sprečim da joj se dogodi što i meni, dok mi jednog dana nije saopštila da je trudna", kaže Kori.

"Rekla mi je da je nekoliko puta zaboravila da popije pilulu za kontracepciju i da je test za trudnoću pozitivan. Nije želela da abortira, a ja nisam bila u situaciji da je zbog toga osuđujem. Rekla sam da ću je podržati šta god da odluči".

Kori je ćerku pratila na preglede, bila je uz nju na porođaju i priznaje da su obe plakale od sreće kada su videle dečaka. "Nimalo me nije sramota što smo obe postale majke kao tinejdžerke. Beba, bez obzira na to koliko mama ima godina, predstavlja novu nadu i novi početak", zaključuje Kori.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track