ZA NJIMA SU ŽENE UZDISALE: 11 najzgodnijih muškaraca bivše Jugoslavije
Foto: Printskrin

Kazanove SFRJ

ZA NJIMA SU ŽENE UZDISALE: 11 najzgodnijih muškaraca bivše Jugoslavije

Žena -
Njihove filmove su "gutale" očima, a na koncerte su išle i borile se kao prave lavice za najbolje mesto

Njihova imena sigurno pamte sve dame koje su u bivšoj Jugoslaviji bile tinejdžerke. Njihove filmove su "gutale" očima, a na koncerte su išle i borile se kao prave lavice za najbolje mesto.

Ovo je lista muškaraca koji su najviše srca slomili u nekadašnjoj SFRJ.

foto: Printskrin
foto: Printskrin

1. Frano Lasić

Postoje brojne priče, iako ih Lasić nikada nije potvrdio ali ni opovrgnuo, da su za njim žene doslovno čupale kosu i na sve moguće načine pokušavale da ih glumac primeti. Nedavno se po četvrti put oženio, a o njegovim uspesima oduvek se priča pa se Lasić smatra jednim od najvećih zavodnika s ovih prostora.Ipak, on je uvek tu titulu spremno odbacivao i nikada nije želeo da govori o broju žena u svom životu. “Kada sam bio mlađi, bilo ih je više, kao i kod mojih vršnjaka, a s godinama nešto manje. No, pravi gospodin se time ne hvali i ne komentariše bivše ljubavi”, džentlmenski je jednom rekao.

foto: Printskrin
foto: Printskrin

2. Dragan Nikolić

S Milenom Dravić je u braku više od četiri decenije pa su niz godina slovili za najlepši glumački par stare Jugoslavije. Isto tako godinama su bili na meti tračeva i raznih priča da se rastaju. Dragan je tako jedom priznao da poznanike na ulici pozdravlja rečima – još smo zajedno. Nikolić je nedavno završio u bolnici zbog problema sa zdravljem i navodnom infekcijom, ali u međuvremenu je počeo da se oporavlja.

3. Bajaga

Osamdesetih godina Bajaga je slovio za najboljeg frajera na jugoslovenskoj muzičkoj sceni. Uvek je negovao imidž dobrog i pristojnog dečka i žene su jednostavno na to padale. Bio je miljenik ženske publike, a koncerte Bajage i Instruktora uvek je pratila armija euforičnih obožavateljki.

foto: Printskrin
foto: Printskrin

4. Žarko Laušević

Osvojio nas je brojnim ulogama u filmovima poput ‘Sivog doma’, ‘Braća po materi’, ‘Dogodilo se na današnji dan’, ‘Kaži zašto me ostavi’, ‘Oficir s ružom’ za čiju je ulogu dobio i Zlatnu arenu na Pulskom filmskom festivalu. Većinu žena osvojio je svojim šarmom i seksepilom koji je u potpunosti došao do izražaja u filmu “Oficir s ružom”. Mnoge žene su bile ljubomorne na Kseniju Pajić koja je bila njegova filmska partnerka i imala priliku da uživa u njegovim zagrljajima, iako su oni bili samo za kamere.

5. Zdravko Čolić

Pre nego što je uplovio u brak sa suprugom Sandrom, pevač je bio veliki zavodnik i slomio je mnoga ženska srca. A o tome najbolje govore i mnoge njegove pesme posvećene ženama. “Za mene svako žensko biće ima posebnu energiju. Mislim da su sve žene predivne, da je svaka žena kraljica. Sve one imaju ono nešto, i svakoj treba posvetiti pažnju i poštovanje” rekao je legendarni i neponovljivi Čolić.

6. Boris Dvornik

Jedan od naših najvećih glumaca ljubav svog života, suprugu Dianu, upoznao je u Splitu, posle premijere ‘Devetog krugа’. Ona je tada imаlа sаmo petnаest i po godinа. Boris je jednom prilikom priznao da je prvi put ugledao nа Pjаci kada je bila okružena prijateljicama, i samo je čekao prvu priliku da bude sama kako bi joj prišao i osvojio njeno srce.

foto: Printskrin
foto: Printskrin

7. Velimir Bata Živojinović

Mogao je da ima mnoge žene ali legendarni glumac Bata Živojinović imao je Julianu – Lulu. Njih dvoje dele oko 60 godina zajedničkog života. Glumio je u više od 250 filmova i nekoliko desetina TV serija, a uvek je isticao da je njegova Lula osnova njegovog srećnog i stabilnog života kada se ugase svetla reflektora.

foto: Printskrin
foto: Printskrin

8. Goran Bregović

Prozvali su ga i Kazanovom Jugoslavije. Za njim su jurile horde obožavateljki, a mnogim ženama koje su prošle kroz njegov život posvetio je pesme, Alki Vujici pesmu ‘Pediculis Pubic’, a Ljiljani Tici ‘Bitangu i princezu’. I sam je priznao da su na njega žene oduvek bile slabe.Ipak, priznao je i da ne veruje u to da se žene zavode. U jednom intervjuu istakao je da smatra da su one te koje biraju. “Muškarci samo misle, ili ih žene jednostavno ostave u tom uverenju, da su oni ti koji zavode”, izjavio je muzičar.

foto: Printskrin
foto: Printskrin

9.Vlado Kalember

Na vrhuncu slave Srebrnih krila dobijao je na hiljade pisama, obožavateljke su ludele za njim. Devojke su na njegovim nastupima padale u nesvest, po jednom koncertu Hitna pomoć bi imala na desetine intervencija. Ipak, on džentlmenski nikada nije želio da otkrije koliko žena je osvojio, nego čak tvrdi da je često bio usamljen.

foto: Printskrin
foto: Printskrin

10. Slobodan Boba Živojinović

Bio je s puno žena. To nikada nije rekao on sam, već njegova supruga Lepa Brena. “One koje ga nisu probale izgubile su dosta, a one koje su bile s njim dobile su dosta. Verovala sam da je i posle svih onih s kojima je bio i za mene ostalo malo. Kada smo se upoznali, svi su mi govorili da je on zavodnik i da je bio s puno žena, ali meni je to bio izazov”, izjavila je pevačica jednom prilikom. U braku su više od 22 godine, a strast koja je među njima bila izuzetno snažna, tvrde oboje, još uvek traje.

foto: Printskrin
foto: Printskrin

11. Nebojša Bakočević

Pamtimo ga kao Darka iz filma ‘Kako je propao rokenrol’, a osim što je osvajao Anicu Dobru na filmskom platnu, i izvan filma osvajao je žene. To je i sam priznao izjavivši da je lud za ženama.“Akademiju sam upisao zbog žena. U životu me zanimaju isključivo dve stvari: hrana i žene. Za Oskara me zabole uvo. Volim vesele, lepe i pametne žene. Još je davno Leonard Koen napisao da će žene jednog dana preuzeti sve u svoje ruke, a muškarci će se baviti svojim detinjastim poslovima, kao što su umetnost, poezija… One i onako održavaju ovaj svet u životu”, izjavio je u jednom od svojih retkih intervjua.

(Nostalgicno.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track