DAJTE HRANI SVEŽU NOTU: Kako možete obogatiti ukus majoneza
Foto: Shutterstock

Jela koja zavode ukusom

DAJTE HRANI SVEŽU NOTU: Kako možete obogatiti ukus majoneza

Žena -
Dodatkom raznih sastojaka možete dobiti pikantniju aromu majoneza i dati poseban pečat svojim jelima

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Majonez je jedan od najpopularnijih dodataka jelima i često se može naći u sendvičima ili kao osnova preliva i sosova. Ukoliko želite da običnom majonezu poboljšate ukus i date posebnu aromu jelima, možete mu dodati različite namirnice. Začinsko bilje poput peršuna, bosiljka ili mirođije, daće majonezu posebnu notu svežine.Beli luk će majonez, kao i svako drugo jelo, učiniti ukusnijim i pikantnijim, a pvakav prlog je odličan dodatal jelima s mesom.Masline daju majonezu mediteransku notu, pa će odlično ići uz krompir. Možete ga napraviti i s jednim delom maslinovog ulja.Parmezan u majonezu se odlično slaže s barenim povrćem.Kora limuna daje majonezu voćnu i osvežavajuću notu, koja se odlično slaže s blagim jelima od ribe, rakova ili jednostavno uz krastavac salatu.Čili će zaljutiti majonez, što će se dopasti gurmanima. Ljuti majonez odlično ide uz sve vrste mesa. Odličan je i za riblje salate od tunjevine ili sardine.Paradajz – sveže iseckan ili kao pire majonezu može dati lepu crvenu boju. Takođe, možete dodati i malo ajvara ili ljutenice.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Napravite domaći majonez za samo dva minuta (VIDEO)5 razloga zašto treba da izbegavate majonezKrompir salata sa majonezom i jajima8 fenomenalnih upotreba majoneza8 namirnica kojima možete očistiti kuću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track