FUNKCIONALNA ADAPTACIJA: Kako u jednosobnom stanu od 38 kvadrata namestiti dve udobne sobe
Foto: Milijana Vuković

IDEJE ZA UREĐENJE

FUNKCIONALNA ADAPTACIJA: Kako u jednosobnom stanu od 38 kvadrata namestiti dve udobne sobe

Žena -
Nameštaj rađen po meri i odlična arhitektonska rešenja načinili su od 38 kvadrata udoban i funkcionalan dvosoban stan. Pogledajte!

Za Maju i Srđana odluka gde se skućiti nije bila teška jer je naselje Belvil zadovoljilo njihove potrebe, ali odluku kako 38 m2 učiniti funkcionalnim i na najbolji mogući način iskorišćenim, prepustili su profesionalcu. "Jednosoban stan trebalo je učiniti dvosobnim imajući na umu sve potrebe mladih vlasnika”, kaže arhitekta Danica Kantar. Premeštanjem zida na uštrb kuhinjskog i trpezarijskog prostora dobijena je spavaća soba, koja zanimljivim enterijerskim rešenjima postaje višefunkcionalna: bračni krevet se podizanjem pretvara u udoban prostor za sedenje, a naspram njega je radni prostor.

Foto: Milijana Vuković
Foto: Milijana Vuković

"Kuhinja je time smanjena, ali je ostala dovoljno prostrana i izolovana kliznim vratima od ostatka stana”. Kada se rasklopi, trpezarijski sto može da ugosti osmoro ljudi – idealno za česta porodicna okupljanja. Nameštaj u celom stanu, kojim dominiraju boje prirodnih materijala, rađen je po meri i prema arhitektonskim nacrtima da bi se svaki kutak maksimalno iskoristio.

Foto: Milijana Vuković
Foto: Milijana Vuković

"Brojna porodica i prijatelji česti su nam gosti”, ističe Maja, „pa je i to trebalo imati na umu prilikom uređivanja enterijera”. Udobna ugaona garnitura mesto je za odmor i gledanje TV-a, a kada dođu gosti, pruža dovoljno prostora za brojnije društvo, dok se u slučaju potrebe u dva poteza pretvara u udoban ležaj. Veštom kombinacijom gipsa i medijapana napravljena je i centralna tačka ovog stana, atraktivan kamin koji daje posebnu atmosferu. Ostave ispod i pored njega kriju od pogleda sve stvari neophodne u jednom domaćinstvu. Ugao dnevne sobe kutak je za ljubimca Grofa, engleskog buldoga, čija se mirna narav savršeno uklopila u ovaj harmoničan i skladan dom mladog para.

Foto: Milijana Vuković
Foto: Milijana Vuković

Podizanjem bračnog kreveta dobija se udoban prostor za sedenje sa dobro postavljenom rasvetom, koja prostoru daje toplinu. U spavaćoj sobi ostavljeno je mesto za radni deo i garderober. Veliki prozori nestandardnih dimenzija propuštaju dosta prirodnog svetla preko celog dana.Klupica sa atraktivnim jastucima čini terasu s pogledom na zelenilo udobnim mestom za predah.

Foto: Milijana Vuković
Foto: Milijana Vuković

Izvor: Lisa / Moj stan

Foto: Milijana VukovićSa sajta Lisa.rs pročitajte i:Savršena garsonjera u Amsterdamu (24 kvadrata): spavanje, rad, trpezarija, teretana (FOTO)Mali stan za moderan par: neobične ideje u hit bojamaStan i poslovni prostor na dva nivoa: kuhinja ispod galerijeJednosoban stan sa mini kuhinjom: lagan nameštaj i puno svetla (FOTO)Uređenje malog stana: umeće življenja u 15 kvadrata (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track