FENOMENALAN TRIK: Kako da vam limun bude duže svež
Foto: Shutterstock

Kulinarski trikovi

FENOMENALAN TRIK: Kako da vam limun bude duže svež

Žena -
Evo nekoliko trikova kako da izvučete najviše soka iz limuna, kako da sačuvate preostalu polovinu limuna ili koru

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusaU brojnim receptima se koristi kora ili sok od limuna. Evo nekoliko saveta da od ovog osvežavajućeg voća izvučete maksimum.Da bi vam limun bio što sočniji, držite ga pre nego što ga iscedite, desetak sekundi u toploj vodi. Tako ćete dobiti dvostruko više soka.Dešava se često da se limun osuši. Zato, da bi što duže ostao svež najbolje je držati ga celog u tegli hladne vode. Ako želite da ga sačuvate na duže vreme, onda vodu iz tegle treba menjati dva puta nedeljno. Na ovaj način će i brže dozreti i biti mnogo sočniji.I limunovu koru možete sačuvati. Prvo je treba osušiti na vazduhu, pošto ste je prethodno izrendali. Kada vam zatreba samo potopite u vodu, pa će povratiti svoju svežinu, elastičnost i aromu.Kada ste već rasekli limun, a nisu vam potrebne vam obe polovine, onaj deo koji vam ne treba stavite u šolju u kojoj ima šećera u prahu, ili u čašu u kojoj do polovine sipana voda, sa presečenom stranom limuna nadole.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Limun, najbolji saveznik u mršavljenjuSve blagodeti kombinacije meda i limunaLimun i maslinovo ulje protiv perutiDijetalno piće: Pravi se 5 minuta, pije 5 dana, gubi se 3 kg8 kulinarskih trikova koje morate probati (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track