Ovako se prave najukusnije knedle za supu
Foto: Shutterstock

Kao iz bakine kuhinje

Ovako se prave najukusnije knedle za supu

Žena -
Obogatite svoja jela ukusnim griz knedlama i obroku dajte svečaniji ton

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Za pripremu osnovnih griz knedli su vam potrebna 2 jajeta, oko 60 grama griza, kašičica ulja, a u smesu za knedle po želji možete staviti i malo soli.Najpre penasto umutite belanca, a u drugoj posudi pomešajte griz sa žumancima i uljem. Belanca zatim polako dodajte smesi sa grizom i sve dobro promešajte.Kašičicom vadite knedle i spuštajte u proceđenu supu koja vri. Kašičicu kojom vadite knedle potopite u supu kako se smesa ne bi lepila za nju. Ukoliko vam se desi da se prva knedla raspadne, dodajte smesi još malo griza.Supu kuvajte dok knedle ne omekšaju.Pored osnovih, možete pripremiti supu s neuobičajenim knedlama.Knedle u boji Ukoliko prilikom pripreme knedli od griza, dodate paradajz-pire dobićete i drugačju aromu i lepšu boju. možete dodati i usitnjen spanać - knedle će dobiti divnu zelenu boju i lepši i bogatiji ukus.Knedle sa začinskim biljemSitno naseckano bilje obogatiće kako izgled tako i ukus knedli. I što je najbolje, svaki put možete da isprobate neko drugo bilje - bosiljak, peršun, nana, korijander, mirođija...Knedle sa siromParmezan ima veoma specifičnu aromu, pa će vaše knedle biti daleko ukusnije od običnih griz knedli.Knedle sa šunkomPogodne su za situacije kada želite da obogatite supu od povrća.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Kako da ispečete savršen pomfrit u rerniTri koraka do savršeno skuvanog pirinča6 saveta za najukusnije pečeno pile5 najčešćih grešaka u pripremi kajgane6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track