ZA SAVRŠEN BRONZANI TEN: 3 vrste namirnica od kojih koža brzo tamni na suncu
Foto: Profimedija

Za zdravu lepotu

ZA SAVRŠEN BRONZANI TEN: 3 vrste namirnica od kojih koža brzo tamni na suncu

Žena -
Bronzani ten dobićete ako jedete ove čarobne letnje namirnice, koje su i zdrave

Preplanuli ten savršen je letnji ukras kože. Ali vrlo je važno da kožu dobro pripremite za sunce, kako spolja tako i iznutra. Ako želite ujednačeni, bronzani preplanuli ten saveznike potražite u ovim čarobnim letnjim namirnicama koje vaše telo obožava.JajaJaja su prepuna vitamina A, B, D koji regenerišu i hrane vaše telo, ali i kožu. Uz omega-3 i omega-6 masne kiseline, prijatelj vašeg preplanulog tena je i vitamin B6 koji se nalazi u žumancu, a zbog kojeg koža dobija zaštitni sloj u obliku tamnih pigmenata koji je štite. Jaja možete jesti u obliku omleta, na oko ili pak meko i tvrdo kuvana.Kombinujte ih uz sveži sir jer sadrži veću količinu kalcijuma koji takođe utiče na brzinu obnavljanja i tamnjenja kože, te uz maslinovo ulje koje revitalizuje i regeneriše kožu.

Foto: Profimedija
Foto: Profimedija

Šargarepa i sirOsim što je vrlo ukusan dodatak jelima, šargarepa je prepuna sastojka koji štiti kožu od štetnog UV zračenja te je priprema za sunčanje. Reč je o beta-karotenu kojim šargarepa obiluje. Kada se beta-karoten pretvori u vitamin A koža dobija potrebnu zaštitu te štiti kožu od opekotina tako što aktivira melanin koji joj daje preplanuli izgled.Šargarepu je najbolje jesti sirovu, narendanu u salati u kombinaciji s paradajzom i paprikom, a u jelu u kombinaciji s tikvicama koje su takođe prijateljice vašeg letnjeg tena i zdrave kože.

Breskva i lubenicaLetnje osveženje svakako potražite u rashlađenom voću među kojim svakako vladaju lubenica i breskva. Osim što će okrepiti vaše telo i pružiti mu potrebnu tečnost, ovo voće prepuno je vitamina A koji privlači zrake sunca i time ten dobija toliko željenu bronzanu boju. Lubenica sadrži i vitamin B i B6 koji su takođe prijatelji vaše kože, ali i preplanulog tena. Napravite ukusnu voćnu salatu od breskve i lubenice, a po želji možete dodati i zreli mango te ostale sveže plodove sa stabla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track