(VIDEO I FOTO) PONOSNA NA ZLOČIN: Ova žena postala je zvezda jer ne žali što je ubila muža!
Foto: Printscreen Youtube

Nasilje u porodici

(VIDEO I FOTO) PONOSNA NA ZLOČIN: Ova žena postala je zvezda jer ne žali što je ubila muža!

Žena -
Ova 28-godišnjakinja pozirala je za kamere dok su je policajci vodili u zatvor zbog ubijstva 33-godišnjeg supruga Hasana Karabuluta, a posebnu pažnju je privukla majica s natpisom: "Draga prošlosti, hvala ti na lekcijama. Draga budućnosti, spremna sam"

Turkinja Čilem Dogan preko noći se pretvorila u zvezdu društvenih mreža pošto je pred kamerama izjavila da ne žali što je ubila nasilnog supruga.

Ova 28-godišnjakinja pozirala je za kamere dok su je policajci vodili u zatvor zbog ubijstva 33-godišnjeg supruga Hasana Karabuluta, a posebnu pažnju je privukla majica s natpisom: "Draga prošlosti, hvala ti na lekcijama. Draga budućnosti, spremna sam".

Istražitelji su novinarima otkrili da je Karabulut godinama zlostavljao suprugu zbog čega ga je bila prisiljena nekoliko puta da ga prijavi policiji.

Jednog jutra joj je rekao da spakuje torbe jer je namerava da je odvede u Antaliju gde će raditi kao prostitutka. Pošto mu je rekla da to ne želi, napao ju je.

"Kad sam se usprotivila, istukao me. Gurnuo me na krevet i tad mi je na pamet pao pištolj ispod jastuka. Uzela sam ga i nekoliko puta ispalila. Tad sam uzela ćerku i pobegla iz kuće", rekla je policiji i dodala da je suprug postao nasilan već mesec dana posle venčanja.

I ranije ju je prisiljavao na prostituciju, a jednom prilikom ju je zatvorio sve dok mu njena majka nije zapretila da će ga prijaviti policiji.

Već tada je nameravala da ga ostavi, ali saznala je da je trudna pa je odlučila da ostane. Međutim, napadi nisu prestajali ni tokom trudnoće.

Zapretila mu je razvodom, ali tada joj je zapretio da će nauditi njenoj porodici.

Posle hapšenja istražiteljima je rekla:

"Da li žene moraju uvek da budu te koje poginu? Neka umru i neki muškarci. Ubila sam ga zbog svoje časti".

Adalet bekliyoruz 2ci bir Nevin Olmasın #Çilemdoğanaözgürlük#nevinyıldırım

Posted by Çilem Doğan'a özgürlük on Saturday, 11 July 2015

Priča o Dogan brzo se proširila društvenim mrežama i medijima širom sveta, a žene iz svih krajeva daju podršku žrtvi porodičnog nasilja.

Mnogi pišu da je Dogan imala svako pravo da se brani, da nije usamljena i da su ponosni na nju.

Inače, Al Jazeera prošle godine Tursku je proglasila jednom od najgorih zemalja na svetu kad je reč o porodičnom nasilju, a čak 40 odsto žena je bilo na neki način zlostavljano.

Statistike iz 2013. pokazuju da je 28.000 žena zlostavljano, a 200 žena izgubilo je živote. U većini slučajeva krivac je bio ljubavni partner.

"Muškarci se okreću nasilju kad osete da je njihova dominacija ugrožena. Ubistvo je najgora posledica takvog nasilja", rekao je predstavnik udruženja Mor Cati i dodao da je samo 2015. u Turskoj ubijeno više od stotinu žena, a ubice su najčešće muževi, partneri i muški članovi porodice.

(index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track