DIJETA JOJ DOŠLA GLAVE: Oslabila 45 kg za 6 meseci i umrla! Pogledajte zašto
Foto: Fejsbuk

Zbog jedne rečenice prestala da jede

DIJETA JOJ DOŠLA GLAVE: Oslabila 45 kg za 6 meseci i umrla! Pogledajte zašto

Žena -
Ova 37-godišnja žena je nedugo nakon dijete postala ekstremno anemična i preminula je od otkazivanja svih organa

Sintija Kuna iz Portugalije smršala je neverovatnih 45 kilograma za pola godine, nakon što ju je jedan komentar toliko povredio da je gotovo skroz prestala da jede.

Ova 37-godišnja žena je nedugo nakon dijete postala ekstremno anemična i preminula je od otkazivanja svih organa - ali je neposredno pred smrt poslala poruku svim ženama koje se osećaju "debelo".

Sintija je imala 115 kilograma kada joj je jedan momak rekao da "tako debela neće postići ništa u životu". Nju je ovaj komentar toliko povredio, da je rešila da se baci na rigoroznu dijetu u februaru. Narednih šest meseci jela je svega 400 kalorija dnevno. To je, primera radi, jedna kifla i jedna banana za ceo dan. Iako lekari preporučuju oko 2.000 kalorija dnevno, ona je odlučila da zanemari sve savete i pridržava se svoje ishrane.

I zaista, ubrzo je videla rezultate. Nakon šest meseci, skinula je neverovatnih 45 kilograma. Ali nedugo nakon toga su se pojavile i prve negativne posledice.

"Nakon što je čula takav komentar, ona je pukla. Želela je da skine kilažu po svaku cenu. Držala je sama dijetu, bez medicinskog nadzora, i unosila svega 400 kalorija dnevno. Pila je samo sokove, ništa nije jela, i govorila je da je to za detoksikaciju organizma. Onda je imunitet krenuo naglo da joj opada i postala je opasno anemična", kaže njena prijateljica Lusilena Peters.

Prvi put je primljena u bolnicu u martu ove godine, i od tada je njeno stanje postajalo sve gore i gore. Kako kaže njena prijateljica, iz dana u dan je bivala sve gore - imala je infekciju, uplu pluća, probleme sa srcem, bubrezima i ostalim unutrašnjim organima.

"Provela je par dana kod kuće, pa se opet vratila u bolnicu. Bila je jako loše, ali se nikad nije požalila i do kraja je ostala nasmejana", priseća se Lusilena.

Sintija ja pre smrti, 17. aprila, na Fejsbuku postavila video u kojem je objasnila sve o svom stanju i upozorila sve devojke širom sveta.

"Jednog dana neko mi je rekao da sam niko i ništa jer sam debela. Smršala sam 45 kilograma za šest meseci. A rezultat je ovo: život u bolnici i ne znam da li ću preživeti. Moramo tražiti da nas vole onakve kakvi smo. Ako neko želi da smrša, to treba da uradi zbog svog zdravlja, a ne zbog mišljenja drugih", poručila je ona.

(Clicrbs.com.br)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track