PORUKA SVIM DEVOJKAMA: 4 stvari koje treba da znate pre stupanja u vezu
Foto: Profimedia

PROČITAJTE OBAVEZNO

PORUKA SVIM DEVOJKAMA: 4 stvari koje treba da znate pre stupanja u vezu

Žena -
Nakon jednog bolnog raskida jedna devojka je uspela da nauči 4 važne stvari i rešila je da podeli svoje iskustvo

Ovaj tekst preuzet je sa sajta Cosmopolitan"Ponekad treba da iskusiš ono najgore kako bi shvatio šta je u stvari za tebe najbolje", priznaje Liz Mors na sajtu Your tango.Ova autorka je želela da podeli svoje iskustvo sa svim devojkama. Naime, ona je iz propale veze izvukla važnu lekciju koja joj je pomogla da maksimalno uživa u sadašnjoj ljubavi."Godinama sam izlazila, bila u dugim, kratkim vezama…i sa većinom sam ostala u dobrim prijateljskim odnosima.Međutim, tek nakon jednog bolnog raskida uspela sam da naučim šta želim od veze, a šta ne, kako treba da se ponašam i na koje sitnice da obratim pažnju.Ovo su 4 stvari koje sam naučila i nadam se da će pomoći devojkama kako bi i one izgradili bolji odnos u svojoj vezi.1. Komunikacija je ključ uspešne vezeMoja prošla veza bila je operisana od komunikacije, tačnije dečko je bio problem. Toliko je bio zatvoren da sam konstantno bila u dilemi da li smo dobro ili ne. To je ostavilo traga i kad smo raskinuli. Na prvom dejtu posle raskida konstantno sam pričala o prethodnoj vezi i problemu koji smo imali. Zato sada kada sam u novoj vezi, naglasila sam svom partneru da mi je jedna od najbitinijih stvari KOMUNIKACIJA. Otvoren odnos u kome nema mesta za dileme i laži je ključ za početak jedne ozbiljne veze. Partner koji uliva poverenje i kome smete da poverite svoje tajne, strahove i brige vezane za vađu vezu, ali i život generalno. Veoma je bitno otvoreno razgovarati i o seksu i budućim planovima. Ukoliko ove uslove partner ne može da ispuni, nemojte se truditi dalje.

2. Niko ne treba da vam se meša i govori šta je ono što zaslužujeteToliko puta sam u prošlosti od svojih prijatelja čula rečenicu (a sigurno ste i vi ): “Zaslužuješ mnogo boljeg!”Nikada nisam verovala, a ni želela da poslušam ovaj savet. Naravno da će ljudi koji me vole želeti samo najbolje za mene, ali takođe vodim se time da ako sam ja srećna ne treba ničije mišljenje sa strane da bude važno.Evo šta bih poručila devojkama: Ukoliko mislite da zaslužujete bolje, pronađite bolje. Ukoliko ste srećni sa osobom sa kojom ste u vezi, onda budite i ne obraćajte pažnju šta će drugi pričati. Ukoliko ne uspe, nemojte očajavati, naučili ste lekciju i niko ne treba da vam priča šta ste zaslužile, jer vi to već znate.

3. Prošla veza ne treba da utiče na budućuNegde sam pročitala da nikada ne treba upoređivati prethodne veze sa sadašnjom i potpuno se slažem. Kao što je svaka osoba posebna i drugačija, tako se i veze razlikuju i nema poente upoređivati ih. Ne mora da znači da će sadašnji isto reagovati kao i prethodni, kao što se i ti verovatno razlikuješ od njegovih bivši. Svaka ljubavna priča je posebna na svoj način.4. Da bi nekoga volele, prvo morate sebe da zavoliteSamopouzdanje je ključ srećnog života, ali i veze. Nije kliše rečenice: “Kako možeš nekoga da voliš, ako pre toga ne voliš sebe”. Zapravo dosta istine se krije u njoj. Razmislite malo bolje. Kako možeš bilo šta voleti i čuvati, ako pre toga ne uradiš to sa osobom sa kojom si ceo život u vezi. Onog trenutka kada naučiš da voliš nesavršenu sebe, moći ćeš da prihvatiš i njegove mane i vrline”, završila je svoju ispovest Liz.Sa sajta Cosmopolitan pročitajte:Iskreno pismo bivše devojke: Evo šta želim da poručim svojoj zameni!6 poruka koje momci ne žele da dobiju od vasKoja boja kose i očiju je momcima najprivlačnija?Seksi SMS-ovi koji će mu se svidetiDa li ste je dobili? 10 SMS poruka koje govore da je zaljubljen u vas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track