OPASNOST ZA ŽENE: Kozmetika nas ubija!

Skupa lepota

OPASNOST ZA ŽENE: Kozmetika nas ubija!

Žena -
Šminka koju žene svakodnevno nanose na sebe sadrži gotovo četiri stotine hemikalija koje mogu izazvati brojne bolesti, pa čak i kancer

Ženski deo populacije dan počinje ličnom higijenom i nanošenjem raznih kozmetičkih sredstava na sebe, pišu mediji. Karmin, puder, senka, mleko za telo i malo parfema znači da se na koži našlo gotovo četiri stotine hemikalija koje mogu izazvati brojne bolesti, pa čak i kancer.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prema najnovijem istraživanju o hemikalijama koje sadrži kozmetika, duže korišćenje može izazvati ekcem, dermatitis, razne alergije, neplodnost, ali i rak. Najveći problem leži u tome što se kozmetička sredstva nedovoljno kontrolišu, a koža lako resorbuje hemikalije koje loše utiču na zdravlje. Poražavajuće i zabrinjavajuće deluje podatak da pojedini sastojci deluju kao ženski hormon estrogen što može da ima posledice po muški plod tokom trudnoće.Rešenje za lepotu, kako sada stvari stoje, leži u kupovini samo proverenih kozmetičkih sredstava na kojima stoji deklaracija sa koje se može pročitati da li su dermatološki ispitane i da li sadrže alergene, odnosno od čega su napravljene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track