OVO PISMO TREBA DA PROČITA SVAKO DETE: Ako počneš da plačeš, znači da...
Foto: Profimedia

Za svu decu

OVO PISMO TREBA DA PROČITA SVAKO DETE: Ako počneš da plačeš, znači da...

Žena -
Ako se ne budem želeo kupati, nemoj me ismejavati i vređati. Seti se kako sam te morao loviti i izmišljati hiljadu razloga kako bi napokon ušao u kadu

Društvenim mrežama kruži veoma potresno pismo jednog ostarelog roditelja koje je napisao za svoje dete. Prenosimo ga u celosti. A ako vam prilikom čitanja ovog teksta krenu suze, nemojte se čuditi. To samo znači da ste čovek i da volite svoje roditelje.

"Dragi sine/kćeri, sada još nisam star, ali kada me budeš vidio takvog, budi strpljiv sa mnom i pokušaj me razumeti. Ako se zaprljam za vreme ručka, i ako se neću moći sâm obući, budi strpljiv. Seti se sati koje sam potrošio dok sam tebe tomu učio. I ako u razgovoru ponavljam iste stvari uvek nanovo, nemoj me prekidati, saslušaj me! Kada si bio malen, morao sam ti istu priču čitati sve dok nisi utonuo u san.

Ako se ne budem želeo kupati, nemoj me ismejavati i vređati. Seti se kako sam te morao ganjati i izmišljati hiljadu razloga kako bi napokon ušao u kadu. Kad opaziš moje nepoznavanje nove tehnologije, daj mi vremena i nemoj me gledati s podsmehom. Ja sam tebe naučio mnogo stvari: pravilno da jedeš, pravilno da se obučeš, suočiš se sa životom.

Ako nekada u razgovoru zaboravim ili izgubim nit razgovora, daj mi malo vremena da se prisetim, a ako mi to ne pođe za rukom, nemoj se uznemiravati. Nije mi najvažnija stvar na svetu naš razgovor, već to da sam s tobom i da me slušaš.

Ako ne budem želeo da jedem, nemoj me prisiljavati. Sam znam najbolje kada mi je hrana potrebna, a kada ne. Kada zbog umornih nogu više neću moći da hodam, pruži mi ruku jednako kao što sam je ja pružao tebi dok si pravi prve korake.

I ako ti jednom kažem da više ne želim živeti, da želim umreti, ne ljuti se na mene, jednoga ćeš me dana razumeti. Jednom ćeš spoznati, da sam ti usprkos svim učinjenim greškama želeo samo najbolje i da sam pokušao da pripremim na putovanje života. Ne ljuti se, ne budu tužan i ne osećaj se bespomoćnim kada me budeš takvog gledao pored sebe.

Budi pored mene i pokušaj da me razumeš i pomozi mi kao što sam ja pomagao tebi kada si počinjao sa životom. Budi mi oslonac, pomozi mi završiti putovanje s ljubavlju i sa strpljivošću. Vratiću ti osmehom i neizmernom ljubavlju, koju sam oduvek čuvao za tebe.

Volim te sine/kćeri!Tvoj tata/tvoja mama"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track