PORUKA KOJA KRUŽI FEJSBUKOM: Ne ispitujte žene da li žele da rode, to vas se ne tiče!
Foto: Profimedia

Oduševila veli svet

PORUKA KOJA KRUŽI FEJSBUKOM: Ne ispitujte žene da li žele da rode, to vas se ne tiče!

Žena -
Otkako je objavila post, naišla je na ogromnu podršku javnosti, podeljen je oko 40.000 puta, a to je napisala zbog svoje prijateljice koja se bori s neplodnošću

Apel svima onima koji uporno ispituju žene zašto još nemaju decu proširio se na Fejsbuku zahvaljujući Emili Bingam, književnice iz Mičigena.

Ona preko društvene mreže poziva ljude na veću diskreciju po pitanju trudnoće i rađanja jer učestala pitanja i neumesni komentari ženama koje još nisu rodile deluju uznemirujuće jer razlozi za odgađanje majčinstva ljudima nisu poznati.

Njen je "post" podeljen oko 40.000 puta, a komentari su više nego pozitivni. Ispod fotografije ultrazvuka abdomena, napisala je:

"Ovo je samo prijateljski apel da ljudski reproduktivni i pronatalni planovi i odluke nisu vaša briga. Ne tiče vas se!".

"Pre nego što pitate mladi par koji je zajedno već celu večnost da li razmišljaju o prinovi ili roditelje jednog deteta hoće li maleni dobiti batu ili seku, pre neago što podsetite ženu u 30. na biološki sat koji otkucava - stanite - jer ne znate ko je možda neplodan, ko je pretrpio pobačaj, a ko ima problema u vezi ili je pod velikim stresom".Emili upozorava kako naizgled nevino pitanje može nekoga povrediti ili prouzrokovati stres i frustracije, a to zna iz ličnog, ali i iskustava svojih prijatelja.

Povod je u stvari njena prijateljica koja godinu dana pokušava da ostane trudna i, pošto je konačno uspela i rodila svoje prvo dete, već su je počeli "bombardovati" savetima neka odmah radi i na drugome.

Otkako je objavila "post", naišla je na ogromnu podršku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track