Opatica pustinjak koja ne može bez Fejsbuka
Foto: Reuters

Snaga vere

Opatica pustinjak koja ne može bez Fejsbuka

Žena -
Rejčel Denton izabrala je da ostatak života provede u potpunoj samoći u kući usred šume. Jedino sredstvo komunikacije su joj društvene mreže za koje kaže da su joj promenile život

Rejčel Denton (52), nekadašnja britanska opatica koja je izabrala da ostatak života provede u potpunoj samoći, svako jutro hrani piliće, okupava baštu a onda se moli. Ova opatica živi u kući u Linkonširu koja se nalazi u sred šume a jedino sredstvo komunikacije su joj društvene mreže.Kako je ispričala novinaru Rojtersa, društvene mreže su joj promenile život.

Foto: Reuters, Opatica Rejčel Denton
Foto: Reuters, Opatica Rejčel Denton

"Kada ljudima kažete da ste pustinjak, obično pomisle kako živite u pećini i imate dugu bradu koja se proteže do poda" ispričala je Dentonova za Rojters.Kako kaže, za današnjeg pustinjaka društvene mreže su od vitalnog značaja."Mogu da obavim šoping od kuće, takođe, mogu da komuniciram sa svojim prijateljima. Jesam pustinjak ali sam i dalje ljudsko biće" rekla je ova bivša opatica.

Foto: Reuters, Opatica Rejčel Denton
Foto: Reuters, Opatica Rejčel Denton

Dentonova je rekla kako je još kao dete tražila samoću. Kao šesto dete u porodici najviše je cenila trenutke kada bi ostajala sama u kući."Sećam se da sam znala satima da sedim tako" rekla je Dentonova.Šef Tvitera deli akcije zaposlenima, ali ih i otpuštaTokom 2002. godine dala je ostavku na mesto zamenika profesora u Kembridžu i preselila se na sever u Linkolnšir gde je započela svoj pustinjski život u kući. Četiri godine kasnije, 2006. nakon polaganja zakletve u Katoličkoj crkvi, Rejčel je počela da živi kao samotnjak."Pustinjak je osoba koja bira da živi sama i to radi kako bi pronašla Boga" priča ova opatica koja se izdržava kaligrafijom.Reuters, Opatica Rejčel Denton se izdržava kaligrafijomFoto: Reuters, Opatica Rejčel Denton se izdržava kaligrafijomRanije ove godine, Rejčel je saznala da boluje od raka. Mnogi njeni sledbenici, započeli su online kampanju za prikupljanje pomoći. Takođe, putem društvenih medija je dobila dosta poruka podrške, međutim njena dijagnoza nije promenila njenu potrebu za izolacijom.

Foto: Reuters, Tviter nalog opatice
Foto: Reuters, Tviter nalog opatice

"Smrt je uvek tu. Kad saznate da ste bolesni, obično napravite listu želja šta ćete uraditi dok smrt po vas ne dođe. Moja lista je jednostavna, ja sam samotnjak i tako ću i umreti" rekla je Dentonova.

Foto: Reuters, Opatica Rejčel Denton se moli
Foto: Reuters, Opatica Rejčel Denton se moli

Rejčel nije jedinstven slučaj samotnjaka. Pre tri godine, bila je aktuelna priča o čoveku koji je takođe živeo u šumi i koji nije imao kontakta sa ljudima punih 27 godina.Reuters, Opatica Rejčel Denton pre nego što je obolela od rakaFoto: Reuters, Opatica Rejčel Denton pre nego što je obolela od raka

Foto: Reuters, Opatica Rejčel Denton u svom dvorištu
Foto: Reuters, Opatica Rejčel Denton u svom dvorištu

Foto: Reuters, Opatica Rejčel Denton iz mlađih dana
Foto: Reuters, Opatica Rejčel Denton iz mlađih dana

Pročitajte još na portalu Newsweek.rs Holivud snima film o Arkanu - za Skok tigra budžet 7,5 miliona dolaraZvanični dokument opovrgao Netanijahua: Šta je Muftija Jerusalima zaista rekao HitleruStvarno jezivo: Sedam napuštenih mesta kojih se i duhovi plaše (FOTO)Umetnost ispod zemlje: Ovo su najlepše metro stanice sveta (FOTO)Ovde ne želite da se zaposlite: 10 gradova u kojima se najviše radi (FOTO)Sedam neobičnih fenomena čiji je tvorac majka priroda (FOTO)Od srčanih udara do oluja: 10 sitnica koje su skoro promenile istoriju (FOTO, VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track