OBAVEZNO ZAPAMTITE: Ovi znaci pokazuju da je muškarac sklon agresiji i zlostavljanju
Foto: Shutterstock

Obrati pažnju

OBAVEZNO ZAPAMTITE: Ovi znaci pokazuju da je muškarac sklon agresiji i zlostavljanju

Žena -
Najčešće sve kreće upravo od neke vrste agresije, da bi se kasnije pretvorilo u pravo maltretiranje koje je praćeo fizičkim zlostvljanjem

Zlostavljanje žena je u poslednje vreme sve aktuelnija tema, zbog čega se sve više pažnje skreće mladim devojkama kako da prepoznaju agresivnog muškarca.

Najčešće sve kreće upravo od neke vrste agresije, da bi se kasnije pretvorilo u pravo maltretiranje koje je praćeo fizičkim zlostvljanjem.

Zato je važno da na vreme prepoznaš rane znake zlostavljanja.

1. Intenzitet

Prvo što možete prepoznati kod zlostavljača je opsesivno ponašanje. On najčešće ima veliku potrebu za pobedom prilikom iskazivanja stava, preterane gestove, I neka vrsta potrebe da sve drži pod kontrolom. On često i laže, kako bi prikrio nesigurnost. Od njega možete očekivati da vam u toku dana pošalje milion poruka, a sve kako bi vam skrenuo pažnju da ste vi njegova I da treba da se uozbiljite.

2. Kontrola

Ovaj tip muškarca obožava da sve kontroliše. Bez ikakvog stida će vam skrenuti pažnju šta treba da govorite (I kada!), proveravaće vaš mobilni telefon, e-mail, profile na društvenim mrežama I proveravaće sve vaše stvari. Odnosno, zlostavljač će raditi sve kako bi od vas napravio nesigurnu I zastrašenu osobu.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

3. Izolacija

Ovo je još jedan, viši stepen kontrole. Nakon kontrolisanja stvari, muškarac sklon maltretiranju prelazi na viši nivo tražeći od svoje lepše polovine da sve slobodno vreme provodite samo sa njim. Pored toga, on će vas sprečavati da se viđate sa porodicom I prijateljima kao I da obavljate sve vaše svakodnevne aktivnosti.

4. Kritikovanje

Još jedan od znakova da se u njemu krije potencijalan zlostavljač jeste kritikovanje i omalovažanje. Nazivanje pogrdnim imenima i konstantno ismevanje je jedan od načina ispiranja mozga, kojim partner daje sebi važnosti i značaja, a vas gura u drugi plan.

5. Sabotiranje

Da li propuštate svakodnevne obaveze zbog svađa, njegovih napada i glumljenja scena? Ako je pri tome muškarac spreman da sakriva vaše stvari, poput ključeva, novčanika ili telefona jasno vam je da je on sklon zlostavljanju.

6. Krivica

Pored omalovažavanja, zlostavljač voli da vas stalno krivi- u bilo kojoj situaciji. Čak i kada je reč o njegovom životu- ličnim neuspesima ili nastanak problema, on je u stanju da vas okrivi za to. On na taj način emocionalno manipuliše vama.

7. Bes

Agresivno ponašanje je deo njegove ličnosti, i ako on to ne želi da prizna. On uvek pravi neprijatne scene, gubi kontrolu i menja raspoloženje, zbog čega nikada niste sigurni koji je njegov sledeći potez. Konzumiranje alkohola mu nije strano, kao ni upućivanje pretnji.

8. Ljubomora

Preterana ljubomora nikako nije dobra u vezi. Upravo ovaj tip muškaraca pristupa vezi sa nepoverenjem zbog čega stalno sumnja u vas. Kada komunicirate sa drugim muškarcima, konstantno vas optužuje da flerujete i zavodite druge momke.

(zenskikutak)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track