(VIDEO) AKO VAŠ PAS POKAZUJE NEKE OD OVIH 10 ZNAKOVA: To znači da vam govori Volim te!
Foto: Rumble

Sada znate!

(VIDEO) AKO VAŠ PAS POKAZUJE NEKE OD OVIH 10 ZNAKOVA: To znači da vam govori Volim te!

Žena -
Naučnici su ispitivali ponašanje pasa i došli do zaključaka: ako i vaš pas pokazuje neki od ovih 10 znakova prema mišljenju naučnika on ustvari govori da vas voli

Iako ste sa svojim najboljim četvoronožnim prijateljem razvili „nemušti jezik“, uvek ste zamišljali situacije kada vam on na glas govori da vas voli. Ne brinite, niste u ovome posebni, jer svi vlasnici i ljubitelji životinja bar jednom u životu požele da se dobro ispričaju sa svojim psom!Naučnici su ispitivali ponašanje pasa i došli do zaključaka: ako i vaš pas pokazuje neki od ovih 10 znakova prema mišljenju naučnika on ustvari govori da vas voli! 1. Odan vam je!Ako postoji jedna stvar na koji možete da računate na vašeg psa, to je da uvek možete da računate na vašeg psa. Svi znaju da su psi među najlojalnijim stvorenjima na planeti. Lojalnost takođe dolazi i od vukova. Uprkos zajedničkom terminu "alfa mužjak", što znači da jedan mužjak vlada nad svojim čoporom, činjenica je da vukovi biraju svog partnera za ceo život. Život kao deo porodične jedinice ugrađen je u instinkte vašeg psa, to je ono što ih čini toliko lojalnim i tako divnim porodičnim ljubimcima.

Source: Excited dog breaks into happy dance for food by IreneContreras on Rumble

2. Lizanje licaPsi ližu ljudima lice iz nekoliko različitih razloga, ali u mnogim slučajevima to je znak ljubavi i naklonosti. Štenci obično ližu lica mnogo više nego odrasli psi. Ovakvo ponašanje dolazi od vukova, koji ližu lica svojih majki da signaliziraju glad i da one treba da ih nahrane. Psi ne hrane svoje mladunce na isti način kao vukovi, ali instinkt lizanja je ostao. Pas takođe može da vam liže lice na pokoran način, da znate da vam nisu pretnja. I naravno, on može da vam "četka" lice lizanjem. Psi to rade jedni drugima kao gest intimnosti kada im je veza čvrsta, tako da je to definitivno znak ljubavi kod vašeg psa.

Source: Dog Licking Baby by HomeLifeM on Rumble

3. Mahanje repomČesto mislimo da psi mašu repom jer su srećni, ali to je samo deo istine. Psi rep koriste za komunikaciju različitih emocija, uključujući i sreću, strah, napetost ili čak neposredni napad. Generalno, što je opušteniji rep vašeg psa, to je opuštenija i životinja. Kada je vaš pas srećan, njegov rep će se mrdati levo i desno pa čak i u krug.

Source: Overly Excited Dog Fail by Charliedadog on Rumble

4. Skakanje po vamaPsi skaču da nas pozdrave kako bi se više približili našim licima i da zgrabe našu pažnju. To je njihov način da nam kažu "Zdravo". Skakanje se generalno smatra nepoželjnim ponašanjem za kućne ljubimce, a većina vlasnika prolazi kroz proces obuke sa svojim psima. To može biti teško, delom jer mi to prepoznajemo kao znak ljubavi. Kada uđemo na vrata, može da prija kada pas skoči na vas i pozdravi vas uzbuđeno. To je zaista instinktivan prikaz naklonosti.

Source: Excited Husky puppy welcomes home owner by TripTheHusky on Rumble

5. Gruba igraMalo grubosti je prirodan način igranja za vašeg psa i na taj način pokazuje naklonost. To nije samo zdravo, već je i neophodno za društveni razvoj vašeg psa. Takve interakcije pomoći će da se izgradi veza između vas i vašeg psa. Naravno, ponekada to iziskuje napor i može da ode predaleko, tako da treba da naučite svog psa da ne treba da bude previše prug, nema lajanja, griženja...Držite sve pod kontrolom.

Source: Baby finds dog playing with toy absolutely hilarious by LauraL on Rumble

6. Spava pored vasU divljini, vukovi u čoporu spavaju ušuškani jedni pored drugih, zajedno. Domaći psi to rade isto. S obzirom da ste vi najbolji prijatelj vašeg psa, prirodno je da žkivotinja skoči na vaš krevet kada je vreme za spavanje. Bez obzira da li je ovo ponašanje prihvatljivo ili ne, to je rasprava koja traje između vlasnika pasa i stručnjaka...

Source: Relaxed dog entertains toddler by Sebastian on Rumble

7. Brine o vama kada ste bolesniPsi su sami po sebi društvene životinje i oni poseduju instinkt da brinu o svom "čoporu". U divljini, vukovi često ližu rane jedni drugima, a psi su nasledili ovaj instinkt. Da, oni mogu da poližupravu ranu, ali njihova potreba da brinu za vas može da se proširi i na jednostavno prepoznavanje kada vam nije dobro i da paze na vas.

Source: Doberman dog and horse are best friends by starkl on Rumble

8. Oslanja se na vas, bukvalno!Ovo može da bude dosadno kada pokušavate nešto da radite, a on počne da vam se mota oko nogu bukvalbno naslonjen na vas. U glavi vašeg psa, to je znak naklonosti. To je način na koji vam pokazuje svoju pažnju i traži vašu. Kada se to desi, odvojite malo vremena da pomazite svog psa i neka vaša osećanja budu uzajamna.

Source: Dog scratching at the feet of their owner by bia1989 on Rumble

9. SmejanjeDa, psi se zaista smeju. Ako ste ikada pomislili da ste uhvatili osmeh vašeg psa, bili ste u pravu. Osmeh psa je signal ljubavi i naklonosti prema vlasniku, baš kao i ljudski osmeh. U stvari, istraživanja su pokazala da psi koriste mnoge izraze lica na slične načine kao i mi, reaguju slično na najmilije, na strance, na prijatne i neprijatne objekte.

Source: tele dog is smiling by abram on Rumble

10. Prati vas okoloKao ključni alfa u životu vašeg ljubimca, vaš pas zna da ćete vi obezbediti hranu, sklonište, sigurnost i ljubav. najbolje šanse za njegov opstanak je da se drži vas, njegovog vođe čopora. Takođe, psi su društvena bića koja žele da budu deo zajednice, a vi ste glavni čas.

Source: Leader of the Pack: A Unique Perspective by SophiaYin on Rumble

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track