DA LI STE PRALI LICE NA POGREŠAN NAČIN? Ovo su tajne pravilnog umivanja
Foto: Profimedija

Saveti

DA LI STE PRALI LICE NA POGREŠAN NAČIN? Ovo su tajne pravilnog umivanja

Žena -
Stručnjaci se slažu da je najbolje umivati lice dva puta u toku dana i to i ujutru i pred spavanje, a u slučaju da ste u toku dana vežbale, posle znojenja se podrazumeva pranje lica da biste izbegle iritacije.

Ukoliko tog dana niste nosili šminku, nemojte zaobilzati umivanje, jer pranje lica pred i posle spavanja je obavezno, zato što ulja koja kože luči u kombinaciji sa odumrlim ćelijama mogu zapušiti pore.

Dok se umivate, veoma je bitno i proizvod koji koristite za to jer sama voda nije dovoljna da u potpunosti ukloni tragove šminke, smoga i ulja sa kože. Nežni čistači koji ne sadrže alkohol koje ćete nanositi vrhovima prstiju i mlaka voda neće isušiti vašu kožu i ukloniće sve nečistoće ostavljajući meku i negovanu kožu i blistav ten.

Ukoliko spadate u one koji imaju masnu kožu onda biste trebali umivati lice svako jutro kada ustanete.

Prilikom umivanja je potrebno da upotrebljavate specijalne proizvode za pranje lice, odnosno umivače. Oni najčešće sadrže salicilnu kiselinu i cink i uspešno odmašćuju kožu. Jedino na šta morate da obratite pažnju je to što na svakom od njih piše da biste trebali da izbegavete korišćenje u zoni oko očiju. Ta sredstva su malo agresivnija od onih sredstava za normalnu kožu, pa mogu da isuše predeo oko oka.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Za dame sa kombinovanom i normalnom kožom važi da, iako je lice bilo samo u kontaktu sa jastukom, nečistoća se nakupila za 6 do 8 sati sna. Pošto je u pitanju umivanje, ova sredstva su namenjena da se koriste sa vodom. Prvo navlažite lice, malu količinu proizvoda stavite na dlanove, napravite penu, pa se njome umijte i detaljno isperite vodom. Sredstva za pranje lica vodom za suvu i osetljivu kožu su najčešće u vidu kreme, što znači da su proizvodi vrlo nežni, blagi i da neiritiraju lice. Svaka dodatna agresija, može da izazove crvenilo. Jedina "mana" ovih proizvoda je što morate dobro da ih isprerete. Zbog njihove mekane teksture, čini vam se da ste ih lako isprali, ali ako ostanu na koži ceo dan, mogu da izazovu iritacije.

(sml)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track