PROČITAJTE KARAKTER IZ JAGODICA: Otkrijte šta vrhovi prstiju govore o vama!
Foto: Profimedia

Korisno je znati

PROČITAJTE KARAKTER IZ JAGODICA: Otkrijte šta vrhovi prstiju govore o vama!

Žena -
Iako je istina da su otisci prstiju vrlo jedinstveni, postoje šabloni koji mogu ukazati na osobinu ličnosti svakog pojedinca.

Umeće proučavanja otisaka prstiju staro je hiljadama godina, a veruje se da potiče iz Indije. Uz proučavanje otisaka, mnogi koji praktikuju to umeće koriste i dlanove i stopala kako bi pridobili što više informacija o zdravlju i ličnosti osobe.

Zanimljivo je da se svaki prst odnosi na drugi aspekt života. Palac tako ukazuje na to kako se osoba odnosi prema svim stvarim, kažiprst na to što misli o sebi, srednji prst može odati što čovek misli o poslu i životnim vrednostima, srednji prst će pokazati kako se izražava, dok mali prst otkriva šta osoba misli o komunikaciji.

Donosimo vam pet uzoraka otiska sa objašnjenjem kakve osobe oni krase:

PETLJA

Ovo je najčešći oblik otiska. Osobe koje ga poseduju obično su prosečne inteligencije i ugodnog ponašanja. Prilično su sretne ako idu u korak s većinom i generalno su zadovoljne u životu. Sjajni su partneri i radnici, te radije slede druge nego da budu vođe.

KRUŽNI UZORAK

Ovakav otisak najčešće imaju natprosečno inteligentne osobe koje su samostalne i imaju dominantni tip ličnosti. Radije bi vodili nego pratili druge. Mesto na kojem se nalazi krug govori mnogo o ličnosti čoveka. Ako se nalazi na palcu, reč je o izrazito inteligentnoj osobi snažne volje. A ako se kružni uzorak nalazi na oba palca, moguće je da se radi o osobi koja želi sve da kontroliše i ima gvozdenu volju, tačnije - nedostaje joj fleksibilnosti.

LUK

Ovo je ređi uzorak od prethodna dva, te se veruje da ga poseduju osobe analitičkog uma, koje su praktične i oprezne. Ljudi s ovakvim otiskom cene tradiciju i nisu skloni promenama. Oni koji imaju više lukova na jagodicama mogu biti teškog karaktera jer su vrlo tvrdoglavi, no sjajno će napredovati na poslovima s visokim nivoom metodologije i malo iznenađenja.

ŠATORSKI LUK

Noisioci ovog otiska imaju iste osobine kao i oni s običnim lukom, samo su kod njih one još izraženije. Obično su osobe s jednim ili više ovakvih otisaka sklonije anaksioznim poremećajima, iako puno toga zavisi i o tome na kojem prstu je smešten sam luk. Ako je na malom prstu, s kojeg se uz komunikaciju iščitavaju i seksualne preferencije, može ukazivati na osobu s posebnim željama, sklonoj perverznim igricama u krevetu.

DVOSTRUKA PETLJA

Ovakav neuobičajen otisak može imati osoba podeljene ličnosti, tačnije lažljivac. Često je vidljiv kod prevaranata i kriminalaca, koji uz to mogu biti emocionalno nestabilni, zbog čega je teško biti s njima u vezi. Ali isto tako ove osobe imaju mogućnost sagledanja obe strane priče, te su dobri advokati. Ako želite biti u vezi s nekim ko ima ovakav otisak, budite oprezni.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja