OBRATITE PAŽNJU: Evo šta morate znati ukoliko se brijete
Foto: Twitter

Saveti

OBRATITE PAŽNJU: Evo šta morate znati ukoliko se brijete

Žena -
Mnoge dame dlačice uklanjanju brijanjem, a ukoliko spadate u njihposotje stavri koje biste trebali da znate. Prilikom brijanja dolazi do neprijatnih iskustava, a ukoliko želit dazaobiđete pojavljivanje bubuljica i infeksicje, držite se sledećih saveta.

1. Izbor brijača je najvažniji kod brijanja. Oštrice žileta treba da budu oštre i da se menjaju jednom msečno. Tupe oštrice oštećuju kožu i tada dolazi do posektoina i irtiacija.

2. Vreme brijanja se uvek ostavlja za kraj tuširanja, jer je tada koža najmekša.Toplota otvara folikule i tako čini dlake manje otpornim na oštice.

3. Priprema za brijanje podrazumava da pre toga omekšate kožu mlekom za kupanje, a onda na kožu nanaesite penu za brijanje koja je oldična jer brijač tada lakše klizi po površini kože. Samimi tim nećete napraviti rane na koži.

4. Smer brijanja je veoma važan kako bi ste lepo odradili posao i uklonili sve malje. Ako su vaše dlačice previše dugačke, skratite ih prvo makazicama, kako ne biste začepili ili otupeli brijač. Brijanje se obavlja u suprotnom smeru rasta dlake.

5. Nega nakon brijanja podrazumeva da na kožu nanesete mleko za telo ili kremu koja u sbei ne sadrži parfem. Ukoliko ste tokom brijanja "zaradili" po koju posekotinu, savetujemo vam da nanesete na rane antiseptik.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track