MOJA ŽENA JE HEROJ I MAJKA: S posla dolazi prekrivena krvlju i suzama, ali svako jutro se vraća tamo
Foto: Facebook

Oda ženi

MOJA ŽENA JE HEROJ I MAJKA: S posla dolazi prekrivena krvlju i suzama, ali svako jutro se vraća tamo

Žena -
Rejna Vison iz Alabame je medicinska sestra u Hitnoj pomoći. Dok njen suprug i sin spavaju u svojim krevetima, ona odlazi u noćne smjene, koje traju i više od 14 sati.

Njen suprug Bobi fotografisao dok je spavala s njihovim sinom. Fotografiju je objavio na svom profilu na Fejsbuku, uz dirljivu posvetu supruzi i koja se ubrzo počela širiti Fejsbukom.

"Ovo je moja žena koja se odmara. Za sat vremena će se probuditi, obući će uniformu i spremiti se za posao. Alate i predmete koji joj treba za rad će prikupiti i detaljno proveriti, a njena kosa i šminka biće brzo sređeni. Požaliće da grozno izgleda. S tim se neću složiti i dodaću joj šolju kafe.

Sešće na kauč, prekrstiti nogu i pokušati da popije kafu dok se igra s detetom koje puže oko nje. S vremena na vreme će gledati ravnodušno dok razgovaramo, tiho se pripremajući za smenu pred njom. Ona misli da ja to ne primećujem.

Poljubiće bebu, poljubiće mene i otići na posao da bi brinula o ljudima koji proživljavaju najgori dan u životu. Saobraćajne nesreće, prostrelne rane, eksplozije, opekline i lomovi - profesionalci, siromašni, zavisnici i prostitutke - majke, očevi, sinovi, ćeri i obitelji, nije važno ko ste i što vam se dogodilo.Ona će se brinuti za vas.

This is my wife taking a nap. In an hour she will wake up, put on her scrubs and get ready for work. The tools and...

Posted by Bobby Wesson on субота 7. новембар 2015.

Doći će kući 14 sati kasnije i izuti sa umornih nogu cipele koje su hodale po krvi, suzama. Nekad neće željeti razgovarati o tome. Nekad ne može dočekati da počne pričati o tome. Nekad će se smejati dok ne počne da plače, a nekad će samo plakati, mkeđutim bez obzira na sve to, biće spremna da na vreme započne sledeću smenu. Moja žena je medicinska sestra. Moja žena je heroj", napisao je Bobi.

Hiljade ljudi komentarisalo je njegov status, zahvalivši se Rejni i njenim kolegama na svemu što svakodnevno rade. Bobi im je svima odgovorio.

"Oni koji znaju moju ženu znaju da je pravi junak. Ona ne propušta priliku da umanji svoju ulogu i kaže ljudima da je ona jedan mali deo velikog tima - ali ona je veliki deo mog malo tima i veoma sam ponosan na nju", napisao je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track