SAMOHRANI OTAC ĆE VAM RASTOPITI SRCE: Njegova priča o borbi da podigne svoju ćerku sam!
Foto: Ilyke.com

Inspirativno

SAMOHRANI OTAC ĆE VAM RASTOPITI SRCE: Njegova priča o borbi da podigne svoju ćerku sam!

Žena -
Ričard Džonson je samo želeo da bude normalan otac u normalnoj porodici. Ali, samo mesec dana nakon što mu se rodila ćerka, njegova žena je nestala sa bebom u Kaliforniji. Ona se zatim predomislila, rekavši Ričardu da ako ne dođe po bebu, ona će je dati na usvajanje.

On nije mogao da podnese pomisao na tako nešto, pa je odmah otišao da pokupi dete. Priznao je da je bio jako uplašen da bude samohrani otac i pitao se da li će uspeti da ispuni zahtebe oba roditelja.On je na internetu tražio pomoć i našao sajt: Život tate". Taj sadržaj mu je pomogao kroz teške trenutke u prvim mesecima i on je napisao pismo osnivačima stranice da im se zahvali. "Život tate, Moje ime je Ričard Džonson i ja sam samohrani otac predivnoj devojčici po imenu Persefon. Njena majka je otišla mesec dana nakon što se ona rodila. Još uvek ne znamo tačno zašto, ali verujem da je u pitanju post porođajna depresija ta koja je odigrala glavnu ulogu. U prvih nekoliko nedelja kada smo bili ona i ja sami, naleteo sam na vašu veb stranicu sasvim slučajno. Bio sam jako nervozan i uplašen činjenicom da sam otac, generalno, samohrani otac koji treba da popuni ulogu oba roditelja. Nisam bio siguran da li ja to uopšte mogu.Pročitao sam sve tekstove u rubrici "novi roditelji", pogledao sam preko 1.000 sati videa na Jutjubu gledavši kako se dete presvlači, kako mu se seku nokti i kako rešavati osnovne probleme roditelja. Onda sam počeo da čitam vašu stranicu i shvatio da postoji još očeva koji se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji kao i ja. Stranica mi je postala neverovatan motivator u samopouzdanju i zaista mi je pomogla u svemu ovome.Mi smo sada jako srećni i rastemo zajedno svaki dan. Ona sada ima 10 meseci i sada mene prijatelji pitaju za roditeljski savet. Prešli smo dugačak put, i moja ćerka i ja, i taj uspešni put dugujemo vašoj stranici i ljudima koji na nju dolaze. Zato oboje želimo da vam se zahvalimo od srca.Iskreno, Persefon i Ričard Džonson"

Komentari na njegovo pismo bili su predivni i puni podrške, a jedan od njih je glasio: "Ti zvučiš kao jedna vrlo pozitivna osoba, tvoja beba je srećna što ima oca kao što si ti."

U skorašnjem intervju za Jahu roditeljstvo rekao je: "U početku, kada sam bio sam, bio sam u depresiji toliko da nisam želeo da vidim na ulici srećne parove sa decom. Međutim, kada sam izašao iz svega toga, pregledao sam stranicu "Život tate" i video da postoji još samohranih očeva kao ja. To je jedan takav stereotip vezan za samohrane očeve, ali to nije uvek tako. Ponekada se ljudi sa strašnim problemima i jako je inspirativno pročitati takve priče."

Interesantno je da je Ričard počeo da živi sa drugom ženom koja ima šestomesečnu bebu. Njihova veza nije seksualna, oni samo dele roditeljske dužnosti. Opisao ju je kao svoju "stenu".

Ričard je ubeđen da Persefona idalje treba da ima majčinski uticaj. "Nikada nisam bio oko beba, a sigurno nisam znao ništa oko devojčica, ali pitao sam neke starije prijatelje koji su podigli devojčice. Sam sam naučio da pletem kosu i ne hvalim se, ali sada mogu da ispletem kikice bolje od većine žena. Ona još uvek nema kosu, ali želim da budem spreman", rekao je on."Radujem se svakom danu, jer mi je neverovatan osećaj da je vidim", rekao je on. "Ona se smeje svaki put kada je pogledam. Ona je moj najbolji prijatelj i moj amala senka. Razgovaram sa njom o svemu - znam da me ne razume u potpunosti šta govorim, ali jednog dana hoće..."Mi im želimo sve najbolje. Mislimo da Ričard zvuči kao divan otac i da će uvek biti tu za svoju ćerku.

(Foto: Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track