Sastojci:glavica crnog luka250 g šargarepeveza peršuna75 g dimljene slaninejajeso 150 g brašna2,5 dl mlekastruk prazilukamalo ulja
Fil:400 g krem-siraPriprema:Crni luk i peršun sitno iseckajte. Šargarepu narendajte, praziluk isecite na kolutove a slaninu na kockice. Crni luk posolite, ostavite nekoliko minuta da pusti vodu, pa dodajte jaje, brašno i mleko, i napravite testo za palačinke.
Masu podelite na dva dela, piše portal Lisa.rs U jedan deo dodajte rendanu šargarepu i peršun, a u drugi seckan praziluk i slaninu. Ispecite palačinke da porumene. Kad se ohlade, svaku filujte krem-sirom i ređajte ih naizmenično jednu na drugu, kao kad pravite tortu. Poslednju palačinku premažite preostalim krem-sirom i dekorišite po želji.Vreme pripreme: 50 minutaNapomena: Trebalo bi da dobijete minimalno osam palačinki (po četiri od obe vrste), a maksimalno dvanaest.Izvor: Lisa
Sa sajta Lisa.rs pročitajte i:Genijalna kombinacija koja će iznenaditi sve vaše goste: slana bundevara!Hladno predjelo od kuvanih jaja: korpice "mimoza”Topla predjela: supa sa knedlama od brokolijaHladno predjelo: recept za rolat od paprike i patlidžana (POSNO)Slana zimnica: recept za ajvar od zelenog paradajza