(VIDEO) JAPANCI PRONAŠLI SJAJNO REŠENJE: Pogledajte na koji način su pomogli kornjačama
Foto: Youtube/screenshot

Humano

(VIDEO) JAPANCI PRONAŠLI SJAJNO REŠENJE: Pogledajte na koji način su pomogli kornjačama

Žena -
Kornjače su u poslednjih 10 godina 13 puta poremetile vozni red, tako što su upadale između šina i bivale zgnječene na skretnicama.
Foto:Youtube/screenshot
Foto:Youtube/screenshot

Japanske mašinovođe dosetile su se kako da pomognu kornjačama koje se osmele da pređu preko šina, da ne bi završile tragično i ne bi izazvale zastoj u železničkom saobraćaju.

U prefekturi Nara, na zapadu zemlje, kornjače su u poslednjih 10 godina 13 puta poremetile vozni red, tako što su upadale između šina i bivale zgnječene na skretnicama. Japanske železnice su uz pomoć stručnjaka akvaparka "Suma Akvalajf" iz Kobea pronašle rešenje za ovaj problem: iskopale su plitke rovove ispod šina kroz koje ove spore životinje mogu nesmetano i bez opasnosti da se šetaju po koloseku.

Source: Feeding your pet turtle by starkkkkk on Rumble

"Kornjače samo idu svojim putem, tražeći način kako da pređu kolosek do obližnje bare", objasnio je za AFP portparol japanske železnice. "Kada se mehanizam naskretnici uključi i počne da se pomera, kornjače, na žalost, bivaju uhvaćene u zamku i smrskane. U ovoj zoni ih ima puno, a one samo žele da iz tačke A dođu do tačke B. Neretko se dešava da izazovu saobraćajni kolaps. Zato smo pozvali stručnjaka kako bismo pronašli najbolje rešenje", objasnio je on.

Source: Excited pet turtle shows off ball handling skills by instaclam on Rumble

Od kada su na najfatalnijim prelazima prošlog meseca iskopani rovovi, najmanje 10 kornjača je spaseno sigurne smrti", tvrde japanske mašinovođe, dodavši da radnici redovno kontrolišu šine i kada nađu kornjaču prenesu je na sigurno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track