HOĆETE DA ZADRŽITE SVOG MUŽA/DEČKA PORED SEBE? 10 stvari koje žene rade i guraju muškarce od sebe!
Foto: Ilyke.com

Ne, ne i ne

HOĆETE DA ZADRŽITE SVOG MUŽA/DEČKA PORED SEBE? 10 stvari koje žene rade i guraju muškarce od sebe!

Žena -
Navodimo 10 najopasnijih greški koje žene rade u odnosima s muškarcima.

Ako želite da zadržite svog muškarca pored sebe, onda se potrudite da ove stvari nikako, ali nikako ne radite!1. Poredite ga sa bivšim.On nije vaš bivši. On nije osoba koja vas je povredila, prevarila ili ostavila. Dajte mu šansu da bude viđen i voljen zbog onoga što je. Bivši momci će se kad tad pojaviti. I treba da se pojave. Ispostavilo se da ako znaju ili znate po nešto malo o bivšima i zašto ta veza nije uspela je zdravo i informativno. Možete saznati mnogo o osobi slušajući kako govore o svom bivšem partneru. Ali kada u tom "razgovoru" postane očigledno da još uvek nosite sa sobom upaljenu baklju za vašeg bivšeg ili još gore, pokazujete simptome agresivnog progonitelja jer ne dobijate poziv nazad. Ono što biste trebali da dobijete jeste terapija.2. Govorite mu šta da radi.Da li mu stalno govorite kako da vozi, kako da se oblači, kako da se ponaša? Žene su dobre u pravljenju poboljšanja, ali ovo veoma osetljivo područje je zabranjeno. Ukoliko dovedete u pitanje njegovu sposobnost, samo ćete ga povrediti ili ćete se susresti sa zidom otpora. Umesto da mu kažete šta da radi, pokušajte da ga piotate za njegovo mišljenje. Dakle umesto: "Dušo, treba da uradiš ovo.", pitajte ga za mišljenje, "Dušo, šta misliš o ovome?"Ovo mu omogućava da podeli svoje misli, a vi ga uključujete u razgovor o bilo čemu što vam padne na um. Ovaj jednostavni trik je ono čime možete da poboljšate vašeg čoveka i to bez da mu govorite šta da radi!

3. Kritikujete ga.Svi mi zeznemo neke stvari s vremena na vreme. Top je ljudski. Ako niste zadovoljni sa nečim što on uradi ili kaže, sasvim je ok da mu to i kažete. Međutim, budite oprezni sa načinom na koji to kažete. Vi mu govorite da nije dovoljno odrastao. Da nije dovoljno sposoban. da ne ume da uradi ništa sam. To je uvredljivo! kada se ponašate kao "mama" to otežava da vas on vidi na romantičan način! Umesto "popovanja" i kritikovanja pokušajte da mu verujete da će sam rešiti svoje probleme, a tek kada ne bude uspeo onda mu dozvolite da se pozabavi posledicama. Kada mu bude bila potrebna vaša pomoć, sigurno će vas pitati.

4. DosađivanjeDosašivanje i forsiranje ne motiviše nijednog čoveka da radi ono što vi hoćete. To iritira. To prosto "ugasi" momka. Umesto toga, napravite jasan zahtev. Na primer upoznavanje roditelja je veliki korak. Ništa ne stavlja znak uzvika na izjavi: "Mi smo par!" kao upoznavanje sa mamom i tatom. Većina momaka nije baš za to, pogotovo posle nekoliko dana zabavljanja. Ne forsirajte jer ćete ispasti očajni i manipulativni, posebno u prvih nekoliko nedelja zabavljanja.

5. Negativno razmišljanjeOvo se ne odnosi na generalne brige o vašoj vezi ili o deljenju mišljenja kako se osećate; odnosi se na negativna pitanja i izjave koje pokušavaju da izazovu odgovor. Na primer: "Zašto mi ne govoriš da me voliš?" ili "Kladim se da ćeš me ostaviti."Umesto što pokušavate da "pecate" informacije, jednostavno ga pitajte. Ako želite da muškarac bude otvoren sa vama, iskren i transparentan, onda postupite na isti način.

6. Proganjanje i prisvajanje!Niste par sve dok niste par! Četiri izlaska i vi već menjate vaš Fejsbuk status veze? Taj zvuk koji čujete je paljenje guma dok momak brzinom probija zvučni zid kako bi pobegao od vas. Imajte "razgovor" o vezi u nekom trenutku, ali dajte i sebi i njemu vreme da uživate u cvetanju romanse. Sve će se desiti u svoje vreme. Ili neće.

7. Kada nemate sopstveni životNemojte da dozvolite da se vaš život vrti oko nekoga koga ste upoznali pre mesec dana. Vi ste živeli dugo vremena i bez njega sasvim ok, zato nemojte sebe da sprečavate da radite šta vam se radi.Kada previše investirate sebe u vezu, vi sa time dajete i svoju moć. lako je steći naviku pozicioniranje sebe na drugo mesto umesto da postavite odgovarajuće granice.Živite svoj život, sa vašim prijateljima, karijerom, večerama i događajima. Čovek koji je zaista zainteresovan za vas biće otvoren i pun kompromisa da radite stvari koje vas čine srećnom.

8. Preanalizirate svaku njegovu rečTipično, čovek može da kaže ili uradi nešto bez mnogo razmišljanja. S druge strane, žene imaju tendenciju da provedu sate razgovarajući o nijansama šta je muškarac rekao ili uradio devojci. Analiziraće svaki detalj! Da li je to bila poruka? Da li je stavio smajlija? U koje vreme je poslao poruku? Koliko poruka dnevno?Znamo da je teško da ne razmišljate preterano o nekim stvarima kada ste sa nekim, a niste sigurni gde muškarac stoji u toj vezi, pogotovo jer neki od njih nisu baš najjači u komunikaciji i izražavanju svojih osećanja i emocija.Ako vas nije kontaktirao danas ili nije napravio planove dovoljno daleko unapred, samo se prilagodi. Verovatno je zauzet ili ima lošu nedelju na poslu. Ne znate!!!To što ćete opsesivno pričati sa drugaricama neće vas dovesti ništa bliže rešenju. Suočićete se sa njim, a vaši zaključci će biti u minusu, bićete ljuti i odvešćete ga na najbliži "izlaz" iz vašeg života.

9. Zadovoljavanje vas je ono što zadovoljava njegaMnoge žene nisu svesne šta zaista uzbuđuje muškarce u krevetu. Jedno od najvećih uzbuđenja je saznanje da vas zadovoljava i uzbuđuje. On želi da vas vidi uzbuđenu, ispunjenu, zadovoljnu. Dakle, umesto da brinete o tome da njega zadovoljite, dozvolite njemu da zadovolji vas! Kada shvatite tajne uspešnih veza, naučićete kako da komunicirate sa željama i saznaćete još neke tajne koje dovode do savršenog seksa.

10. Očaj i pokušavanje da ga promenitePotreba je veliko dugme za "gašenje". To pokazuje da ste nesigurni, da imate nisko samopoštovanje i da vam stalno treba podrška. Ako je on napolju sa društvom, ostavite ga na miru! Ne idite okolo i ne proveravajte društvene mreže da vidite šta se tamo dešava.Pokušavajući da promenite nekoga nije recept za sreću i zdravu dugi vezu.Da li biste želeli da neko to radi vama?

(Foto: Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track