REN, LIMUN I MED: Čudesna smesa koja topi santimetre oko struka
Foto: Profimedia

Recept

REN, LIMUN I MED: Čudesna smesa koja topi santimetre oko struka

Žena -
Zahvaljujući ovom receptu, žene su dnevno smanjivale obim struka za 1 cm.

Ovaj melem eliminiše višak masnoće i vode iz organizma, poboljšava funkciju mozga, poboljšava pamćenje, poboljšava sluh i vid.

Glavni sastojci ovog recepta su sveži ren, neprskani limun s korom i med.

U ishrani se najčešće upotrebljava koren rena, ali izuzetno su ukusni i pomalo pikantni mladi listovi biljke.

Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđe, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor…) ren je igurmansko, ali i lekovito sredstvo.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu, jer pomaže da se lakše svari. Ren čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima. Podstiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crevima.

Svež koren može se koristiti preko cele godine, ako se pravovremeno zakopa u vlažan pesak ili drži u podrumu. Ako imate veći koren, možete izrendati potrebnu količinu, a ostatak zamotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u frižideru u kutiji za povrće.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ako želite da vam izrendani ren ostane svež i nakon tri nedelje, pomešajte ga sa kašičicom šećera i 4 kašike limunovog soka ili sirćeta. U dobro zatvorenoj tegli, ren može stajati u frižideru do 3 sedmice.Recept za melem za mršavljenje

Sastojci: 125 gr rena, 3 neprskana limuna, 3 kašike meda.

Postupak:Izmiksujte u secku ili blenderu 125 grama rena. Uzmite tri limuna, rasecite ih, izvadite iz njih semenke, pa ih zajedno sa korom, takođe izmiksujte i pomešajte sa renom. U to dodajte tri kašike meda i sve dobro izmešajte. Čuvajte ovaj melem u zatvorenoj teglici u frižideru. Uzimajte po jednu malu kašiku melema dva puta dnevno uz obroke. Uzimajte ovaj melem tokom 3 nedelje i gledajte kako se obim struka smanjuje.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(magicnobilje.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track