DOVELA DEDA MRAZA DO SUZA: Ova devojčica je svojim gestom sve rasplakala
Foto: Fejsbuk

DOVELA DEDA MRAZA DO SUZA: Ova devojčica je svojim gestom sve rasplakala

Žena -
Rebeka Hardin primetila ja kako je njena ćerka Džozi posebno uzbuđena za ovaj Božić.

Kada je odvela svoju petogodišnjakinju u prodavnicu i dala joj 5 dolara da kupi igračku, Rebeka je bila oduševljena kada je njena ćerka odabrala figuricu male bebe Isusa. Džozi je želela da napravi sopstvene jaslice.

"Beba Isus je bio toliko mali da je ceo stao u njenu malu ruku i izgledao je tako lomljivo. Ali bio je to njen novac i bila je tako uzbuđena što je imala prvi deo svoje kolekcije. Džozi je bila jako pažljiva s njim i svuda ga je nosila sa sobom", rekla je Rebeka.

Sledećeg dana je Džozi došla iz vrtića oko podne i odmah odjurila po bebu Isusa. Zatim je pitala mamu gde je Deda Mraz. Insistirala je kako mu mora odmah dati figuricu. Rebeka je znala da ima jedan Deda Mraz u lokalnom tržnom centru, pa je odvela Džozi tamo. A ono što je njena ćerka zatim učinila dovelo ju je do suza.

Foto Fejsbuk
Foto Fejsbuk

"Džozi je danas dala dar Deda Mrazu… Odvela sam je u tržni centar jer je rekla da je jako važno da ga vidi. Druga su deca skakala okolo i uzbuđeno govorila o tome šta će im Deda Mraz doneti. Njihovi roditelji su pričali nad njima, drali se na njih, ili ih potpuno ignorisali".

"A Džozi, u svojoj Deda Mraz pidžami, samo je tiho stajala ispred mene i pazila na bebu Isusa. Šapnula mi je ja da mora dati svoju figuricu Dedi. Pitala sam je zašto, a ona mi je odgovorila "Da ga podsetim zašto nam daje poklone za Božić i da mu zahvalim".

Moje se srce rastopilo. Kako smo dolazile sve bliže, dobro sam pogledala Deda Mraza. Delovao je umorno i pokazivao je na svoja leđa kao da ga bole. Bio je jako ljubazan prema deci i sedeo bi nepomično i po 15 minuta dok bi mu dete govorilo šta sve želi."

"Džozi mu je prišla i pokazala mu bebu Isusa. Uspela sam da čujem kako kaže da ne traži ništa, već da mu je samo htela zahvaliti. Rekla mu je kako je lepo što daje poklone deci za isusov rođendan te da je figurica bebe Isusa za njega kako bi ga podsetila zašto to radi. Čovek se rasplakao. Prvo nisam bila sigurna, ali lice mu se zacrvenelo a oči su mu se napunile suzama. A zatim…"

Foto Fejsbuk
Foto Fejsbuk

"Džozi je počela da peva Deda Mrazu božićnu pesmu. A zatim je on zapevao njoj! Pevao je "Tiha noć", i imao je tako prekrasan glas. Džozi je zagrlila Deda Mraza, a zatim došla do mene. Ja sam plakala a fotograf je sve vreme govorio "Ovo je nabolja stvar koju sam ikad video".

Druga deca i roditelji samo su gledali u mene, nisu mogli da vide šta se stvarno dogodilo. Videli su samo devojčicu u krilu Deda Mraza i njenu ludu mamu kako plače."

"I to je OK. Radilo se o privatnom trenutku za kojeg sam sigurna da je blagoslovio tog čoveka koliko je blagoslovio i mene. Bio je umoran i bolelo ga je. Nemam pojma da li je radio kao Deda Mraz jer mu je trebao novac ili je samo volio da uveseljava decu. Ne znamo ima li porodicu ili je sam. A nije niti važno, jer znam da je danas dobio svoj blagoslov.

Džozi je Deda Mrazu danas stvarno dala dar."

(Little Things)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track