KOJI JE VAŠ TIP TELA? Kako uzgubiti lako kilograme u odnosu na to kako ste građeni?
Foto: Ilyke.com

Laka dijeta

KOJI JE VAŠ TIP TELA? Kako uzgubiti lako kilograme u odnosu na to kako ste građeni?

Žena -
Verovatno svi znate koji je vaš tip tela - peščani sat, kruška, jabuka...

Iako su žene koje imaju građu poput peščanog sata relativno spokojne, ideja o održavanju ove savršene figure je konstanta koja vam stoji nad glavom. Mi vam predstavljamo temeljnu ishranu i plan vežbanja kako da zadržite svoju težinu. Jabuke i kruške, ne brinite. Pročitajte tekst do kraja, pridržavajte se svega i vaše telo će se lako pretvoriti u peščani sat.Peščani satSmanjite unos visoko masnog mleka, avokada i oraha. Umesto toga, povećajte unos proteina u ishrani - meso, jaja, jogurt. Budite oprezni i izaberite meso sa niskim procentom masti, izvore omega 3 i puno povrća kako biste održali vašu figuru, ostali mladi i zdravi. Vežbe za celo telo poput plivanja, preskakanja užeta ili skijanja su odlične. Izbegavajte vežbe jakog intenziteta koje bi izgradile jaku mišićnu masu oko vaših nogu.

Ako podelite broj svog struka sa brojem vašeg kuka, a rezultat je 0,8 ili manje, vi ste kruška, a ako je veći, vi ste jabuka!

JabukaVi imate više akumulacije masti oko stomaka i struka. Dakle, povećajte količinu tečnosti i celuloze u vašoj ishrani. Započnite dan sa voćem (agrumi su najbolji izbor) i uključite dosta soje, ribe i mesa bez masti. Smanjite masti i slatkiše. Umesto toga, zamenite slatkiše sa medom. Dodajte na sve to i povrće, orahe i vodu. Biljni čaj je dobar izbor za detoksikaciju jer ste skloni netaboličkom sindromu, kardivaskularnom riziku i velikom stresu. Vožnja bicikla i trbušnjaci su super vežba za vas. Izbegavajte tegove i benč.

KruškaVi imate dosta masti na kukovima i butinama kao i povećan nivo estrogena. Skloni ste osteoporozi i proširenim venama. Prebacite se na smeđi pirinač, morske plodove, hleb od celog zrna i potpuno izbacite masti iz ishrane. Sir i niskokalorični jogurt može da bude dobra opcija. Smanjite skrob kao što su krompir, pasulj i rafinisani ugljeni hidrati kao što je pirinač. Izbegavajte vežbe jakog intenziteta i vrtenja. Dodajte aktivnosti kao što su sklekovi, jačanje nogu i vertikalne makazice.Počnite da grickate "zelene stvari" ili u najmanju ruku uzmite gutljaj prirodnog soka ili niskomasnog mleka na svaka dva sata kako biste umirili svoju glad i na kraju jedite puno toga jer će vas to dovesti do građe koju želite. Ne zaboravite da u ishranu uključite paradajz za bioaktivne supstance, đumbir za detoksikaciju i jogurt koji je bogat kalcijumom za vašu snagu u svakodnevnoj ishrani.

(Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track