SPASITE VAŠU KOSU: Evo kako to možete učiniti za 15 sekundi i 0 dinara
Foto: Shutterstock

Saveti

SPASITE VAŠU KOSU: Evo kako to možete učiniti za 15 sekundi i 0 dinara

Žena -
Kosa zahteva stalnu brigu i negu kako bi bila zdrava i lepa, ali koliko god se vi trudili održavati je, jedna greška može uništiti taj trud. No s trikom od 15 sekundi grešku koju svi činimo možete ispraviti i u trenutku i kosu učiniti zdravijom i gušćom, a vašoj frizuri dati svežinu.

Da biste promenili frizuru, istovremeno kosu učinili zdravijom i dodali joj volumen, dovoljan je samo jedan jednostavan potez, napraviti razdjeljak na drugoj strani, odnosno na drugom mestu. Stručnjaci preporučuju češće mijenjanje mesta razdjeljka jer se tako kosa manje oštećuje.

"Većina ljudi stavlja razdeljak na istom mestu, bilo iz navike ili zato što im je tako jednostavnije napraviti frizuru svaki dan. Ali stavljanje razdjeljka na drugom mestu ne samo da će promeniti vaš izgled nego će i pomoći u održavanju kose zdravom i lepom" kaže njujorška stilistkinja Eni Raš.Što duže nosite istu frizuru, to više činite kosu osetljivijom i sklonijom lomljenju, dodaje Eni. Ako uz to koristite i uređaje za oblikovanje kose koji se zagrijavaju, šteta može biti i dvostruko veća.

"Izlažete li previše isto mesto na kosi vrućini, to može povećati proređivanje kose. Zbog toga kosa na određenim delovima može biti presuva, što zatim dovodi do toga da se na te vlasi ne prima boja, niti deluje hranljivi tretman", upozorava Rašova.Ona ima odličan savet za problem sa kosom, a evo kako možete napraviti savršeni razdeljak koji će pristajati svakom obliku licu: prislonite češalj na obrvu i u liniji s mestom na kojem je obrva najviša podelite kosu. Po želji, nanesite na razdeljak malo laka kako bi ostao na mjestu.

Foto: Shutter
Foto: Shutter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track