(VIDEO) ONA IMA 15 GODINA, A NJENE KOSTI 90: Tinejdžerka koja ubrzano stari proslavila svoj rođendan
Foto: Youtube/screenshot

Obožava balone

(VIDEO) ONA IMA 15 GODINA, A NJENE KOSTI 90: Tinejdžerka koja ubrzano stari proslavila svoj rođendan

Žena -
Kao i mnoge tinejdžerke, Magali Gonzales Siera obožava muziku, blistavilo, ružičastu boju i šminku. Ali za razliku od svojih prijatelja, ova tinejdžerka zarobljena je u telu devedesetogodišnjakinje, a iako su lekari predvideli da će živeti do trinaeste godine, Magali je proslavila svoj petnaesti rođendan.

Magali, iz Kolumbije, jedna je od retkih ljudi na svetu koja boluje od Hatčinson-Gilfordovog sindroma, genetičke bolesti koja izaziva ubrzano starenje. Ipak, iako ne može da hoda i što joj je potrebna intenzivna nega, Magali prkosi prognozama lekara i ovog je meseca proslavila svoj 15 rođendan.

"Magali želi da proslavi svoj rođendan, iako ne može da igra, želi da igra. Ona mnogo voli balone i proslave na koje dolaze njoj dragi ljudi", rekla je Sofija (35), Magalina majka. Ceremonija je održana u ruralnoj zoni okruga Vale del Kauka, na zapadu Kolumbije. U Kolumbiji se petnaesti rođendan devojčica naširoko slavi, jer se time obeležava izlazak iz detinjstva.

"Bolest se manifestovala kad je imala samo deset meseci. Koža joj je postala gruba i tvrda, izgubila je trepavice, obrve i kosu", rekla je njena majka. Kad je napunila dve godine, lekari su joj dijagnostikovali progeriju.

"Magali ima 15 godina, a njene kosti oko 90", rekla je njena Sofija.

(Dailymail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track