(FOTO) SELFI KOJI JE ŠOKIRAO SVET: Želela je da pokaže moć šminke, a onda su svi postali surovi
Foto: The Sun/Instagram

Bahata internet zajednica

(FOTO) SELFI KOJI JE ŠOKIRAO SVET: Želela je da pokaže moć šminke, a onda su svi postali surovi

Žena -
Mejsi Bič (19) iz Velsa želela je još jednom da ukaže na moć koju šminka ima.

Zato je na Instagramu objavila selfi na kojem joj je jedna strana lica našminkana, dok je druga potpuno prirodna. Ipak, izgleda da komentatori nisu razumeli njenu nameru, pa su sledile najokrutnije kritike.

Njene fotografije brzo su podigle toliku buru na društvenim mrežama, da ih je na svoj Instagram postavio čak i Mario Dedivanović šminker Kim Kardašijan. Njegova namera nije bila da je ismeje, već pohvali njeno umeće sa četkicom, ali ostali komentatori nisu bili tako blagonakloni.

Mnogi su Mejsi nazvali ružnom, odvratnom, pa čak i zastrašujućom bez šminke. "Evo zašto se bojim da se vezujem" ili "evo zašto devojke treba voditi na bazen na prvi sastanak" samo su neki od uvredljivih komentara ispod njenih fotografija.

good morning

A photo posted by Mario Dedivanovic (@makeupbymario) on Jan 22, 2016 at 5:09am PST

Bilo je i onih koju su pokušali nespretno da je odbrane tvrdeći da možda ima alopeciju, ali Mejsi je objasnila da to što nema obrve i trepavice zapravo je posledica činjenice da je prirodno riđa i ima albino obrve od kad za za sebe.

Ipak, uprkos svim kritikama, Mejsi se nije mnogo potresla. Ona kaže da se i te kako prijatno oseća u svojoj koži. -

Tužno je što naše društvo tako razmišlja. Šminka je deo mode i devojke vole da eksperimentišu i da budu kreativne, a ne da nose šminku kako bi krile lice ili varale ljude.

Ne nosimo šminku zbog drugih ljudi, već zbog sebe. Ne bi trealo da kritikujemo žene i nazivamo ih isfoliranima ako nose šminku, isto ako što ne bi trebalo da im govorimo da su ružne ako je ne nose - kaže Majsi i dodaje da nije znala da je razlika između njenog našminkanog i nenašminkanog lica tako velika.

(Izvor, Foto: TheSun)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track