URADITE OVO ZA NAPREDAK U KUĆI: U ponedeljak je kineska Nova godina, izbacite 9 stvari iz svog doma!
Foto: Profimedia

Po feng šuiju

URADITE OVO ZA NAPREDAK U KUĆI: U ponedeljak je kineska Nova godina, izbacite 9 stvari iz svog doma!

Žena -
U ponedeljak, 8. februara 2016. godine, po lunarnom kalendaru, počinje godina Vatrenog majmuna.

Ovo je takođe i kineska Nova godina. U feng šuiju kineska Nova godina se slavi s puno radosti jer predstavlja pomak u energiji i obeležava početak proleća po lunarnom kalendaru. U 2016. ostavljamo za sobom godinu Drvene ovce, koja je bila posvećena rastu i zajednici i ulazimo u godinu Vatrenog majmuna, koja je usmerena na teme srca, strasti i razigranosti. Postoji nekoliko feng šui specifičnih načina slavlja i pripreme za godinu koja dolazi.

Čišćenje prostora s namerom

Jedna od najvažnijih stvari koje treba da uradite za kinesku Novu godinu jeste da očistite prostor vašeg doma i ispunite ga s pozitivnom namerom. Po feng šuiju, najbolja metoda za čišćenje prostora uključuje miris narandže. Možete da rasporedite oljuštenu koru narandže po svom domu ili koristiti eterično ulje naranče da pročisti prostor.Narandže predstavljaju i stvaraju poticajnu, svetlu, Yang energiju. Volim da započnem na ulaznim vratima i obiđem celu kuću u smeru kazaljke na satu. Vizualizujte kako sunce ispunjava svaki kutak vašeg doma i postavite novu nameru koja ispunjava vaš dom i svaku ćeliju u vašem telu. To je posebno efikasno učiniti na kinesku novogodišnju noć ili dan.

Uklonite devet predmeta koji stvaraju nered

Uklonite nekih devet predmeta koji stvaraju nered na kinesku Novu godinu ili uoči kineske Nove godine. Na taj način ćete stvoriti pokret i aktivnost na fizičkom i energetskom nivou u vašem okruženju. Ova aktivnost deluje na dva načina. Prvo, pokrenućete Qi (ili životnu energiju) pomeranjem predmeta u vašem domu.Mi ponekad zaglavimo i možemo da vidimo kako se to manifestuje kao nered u našim domovima. Pomeranjem tih devet predmeta, oslobodićemo Qi. Na drugom nivou, kada uklonimo tih devet predmeta iz našeg doma, mi zapravo stvaramo vakuum koji će svemir da ispuni nečim boljim. Novom prilikom, inspiracijom ili uvidom. Kada je naša okolina statična, naš unutrašnji život postaje ustajao, stoga protresite stvari u svom životu tako što ćete ukloniti devet predmeta!

Nosite simbol kineskog zodijaka

Mnogi ljudi koji ovo čitaju zaključili bi kako je korisno nositi simbol majmuna u godini majmuna. Ali u mojoj feng šui lozi učili su nas da je posebno povoljno za tekuću godinu da se nosi simbol životinje koja je najbolji prijatelj životinje koja vlada tom godinom. Smatra se kada vladar (životinja) ugleda svog najboljeg prijatelja – preplaviće ga velika ljubav i neće vam učiniti nikakvu štetu. U kineskom zodijačkom sastavu, majmunov najbolji prijatelj je zmija. Simbol zmije deluje kao zaštitni talisman i pruža podršku. Dakle, pronađite malu figuricu zmije i nosite je okolo sa sobom u svakom trenutku u ovoj godini Vatrenog majmuna, piše atma.hr.

Napominjem – zmija mora da bude trodimenzionalna i izgleda stvarno. U zapadnom svetu, mi ne slavimo kinesku Novu godinu koliko i početak godine po našem vlastitom kalendaru, ali u feng šui svetu početak lunarne godine je vrlo važno vreme za novi početak i preuzimanje nadzora nad energijama u našim životima. Čak i ako ne želite da slavite ovaj događaj, čišćenje i osvežavanje prostora može da bude početak stvaranja pozitivne i preko potrebne promene!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track