VIDEO NAJLEPŠA LJUBAVNA PRIČA: Rat ih razdvojio, ali su se sreli  posle 72 godine...
Foto: Printscreen

Život piše romane

VIDEO NAJLEPŠA LJUBAVNA PRIČA: Rat ih razdvojio, ali su se sreli posle 72 godine...

Žena -
Veteran iz Drugog svetskog rata Norvud Tomas (93) sastao se sa svojom nekadašnjom devojkom 72 godine pošto su jedno drugom rekli poslednje zbogom.

Tomas je imao 21 godinu i bio je padobranac u ratu kada je upoznao 17-godišnju Britanku Džojs Moris iz Londona pre dana D.

Zabavljali su se nekoliko godina pre nego što je rat izbio i onda je Tomas je prekomandovan u Normandiju. Nakon što se rat završio, on se vratio u Ameriku, ali je ostao u kontaktu sa Džojs. On je nju čak zaprosio i tražio je da dođe u njegovu zemlju, ali ona nije dobro shvatila njegova pisma i pomislila je da se zaljubio u neku drugu. Tada je svaki kontakt prestao i oboje su se venčali s drugim osobama.

Tomasova supruga preminula je 2001. godine. Moris se preselila u Australiju s novim suprugom, ali se razvela nakon 30 godina. Uprkos tome što je prošlo mnogo vremena, ona nikada nije zaboravila svog padobranca i zamolila je sinove da ga nađu. Nakon dužeg vremena uspeli su da stupe u kontakt sa njegovom decom.

"Ovo je najlepša stvar koja mi se mogla dogoditi", rekao je Tomas, dok je Moris rekla da je srećna što će zajedno provesti dve nedelje.

pilotonline.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track