Negujte se u mladosti da biste bili lepi u starosti! Ovaj savet dala je slavna Sofija Loren koja i danas važi za jednu od najlepših žena na svetu

Za lepotu najvećih svetskih zvezda poput Sofije Loren, Monike Beluči i Sindi Kraford kažu da je vanvremenska. One i danas, uprkos svojim godinama, važe za simbole lepote. Ali bez obzira na to što su u mogućnosti da koriste najskuplju kozmetiku, najradije se neguju prirodnim proizvodima koje već imaju u kući.

Donosimo vam nekoliko saveta svetskih zvezda koje i vi možete primeniti.

Monika Beluči

Ova italijanska lepotica ima raskošnu, gustu kosu koju pere dečjim šamponom u koji dodaje uljane AD kapi, pantenol i kapi koprive da joj kosa ne bi bila previše isušena. Na koren kose često stavlja kokosovo ili maslinovo ulje i povremeno ga koristi za dubinsku negu celih vlasi.
Najčešće se neguje ovom prirodnom maskom: skuva 2 šargarepe, propasira ih i u dobijeni pire doda 3 kašike meda. Smesu nanese na lice i ostavi 10 minuta, pa je potom spere hladnom vodom.
monika-beluci.jpg
Profimedia 


Eva Mendes

Za masku koju ova seksi-glumica godinama koristi treba vam kašičica soli i kašika grčkog jogurta. Ova dva sastojka pomešajte, pa mešavinu stavite na lice. Maska treba da stoji 10 minuta, a nakon toga isperite lice. Zatim nanesite malo kokosovog ulja i lice će vam blistati baš poput Evinog.
eva-mendez.jpg
Profimedia 


Kameron Dijaz

Ako imate problematičan ten sklon aknama i crvenilu kao Kameron Dijaz, on zahteva posebnu, redovnu negu. Glumica savetuje da 2-3 puta nedeljno napravite prirodnu masku koja će poboljšati izgled vaše kože: izmrvite svež kvasac i promešajte ga s mlakim mlekom tako da dobijete pastu poput kreme. Smesu ujednačeno nanesite na lice i ostavite dok se potpuno ne osuši, pa je isperite mlakom vodom. Maska čisti i osvežava kožu, a naročito se preporučuje ako vam je ten sklon bubuljicama.
Pre stavljanja maske poželjno je jednom nedeljno uraditi piling: kašiku ovsenih pahuljica prelijte s malo vrele vode ili mleka da ogrezne, ostavite desetak minuta da se ohladi i potom nežno istrljajte lice.
kameron-dijaz.jpg
Profimedia 


Sofija Loren

Za negu kože ova italijanska filmska diva ceo život koristi maslinovo ulje. Njime skida šminku, utrljava ga u lice i telo, sipa ga u vodenu kupku i koristi za negu kose kao pakovanje, u koje doda nekoliko kapi limuna i jedno žumance. Takođe, radi elastičnosti kože, ali i održavanja celokupnog zdravlja, svakog dana popije 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja.
sofija-loren.jpg
Profimedia 


Adrijana Lima

Ako želite da vam kosa brže raste, koristite laneno ulje. Rezultat je sjajan! Vaša kosa će biti sjajna i lepršava, a mnogo brže će rasti, kaže Adrijana.
Ova lepotica često pravi masku od meda i glicerina koju koristi isključivo noću:
– Po kašičicu meda i glicerina dobro sjedinite i utrljajte na lice. Nakon nekoliko minuta višak nežno obrišite mekom krpom ili tupferom za skidanje šminke. Ujutro se umijte i nastavite negu na uobičajen način. Jednom nedeljno lice osvežim maskom od pomorandže. U posudu iscedite pomorandžu i umešajte onoliko brašna koliko je potrebno da dobijete gušću smesu. Masku nanesite na lice i ostavite da deluje 20 minuta pa je isperite toplom vodom. Ova maska normalizuje lučenje masnoće. Nakon ovog tretmana ne zaboravite da stavite hidratantnu kremu –savetuje Adrijana.
adrijana-lima.jpg
Profimedia 


Kim Kardašijan

Rijaliti zvezda Kim Kardašijan takođe ima sjajnu kožu i blistav ten. U tome joj veoma pomaže piling od smeđeg šećera koji joj odlično očisti lice i otvori pore.
– Usne takođe redovno mažem medom, pa mi zimi nikada ne ispucaju, a spavam minimum osam sati jer je san izuzetno važan za lepotu i odmor celog tela– kaže Kim.
kim-kardasijan.jpg
Profimedia 


Šakira

Ne bi li kožu održala blistavom i mekom i zaštitila je od uticaja UV zraka, ova temperamentna Kolumbijka, kad god ima priliku, na lice stavlja masku od krastavca, koja je veoma korisna za suvu kožu. Krastavac isecka na kolutove, stavi na prethodno očišćeno lice i ostavi da deluje 30 minuta. Masku nije potrebno ispirati s obzirom na to da je sok od krastavca mnogo bolji od obične vode.

A da bi joj kosa bila što bujnija, Šakira je često poprska kiselom vodom, rastrese rukama i ostavi da se osuši.
Povremeno kosu dubinski nahrani maskom od avokada: izgnječi ga i utrlja u vlasište. Ulje avokada prodire u vlasi bolje od svih ostalih, a uz to je štiti od sunca, hemikalija i zagađenja iz vazduha.
sakira.jpg
Profimedia 


Žizel Bundšen

Brazilka Žizel Bundšen danas je jedan od najbolje plaćenih supermodela na svetu, pa mnoge žene potajno priželjkuju da saznaju tajnu njene lepote. Ona kaže da ne koristi skupe preparate već se uzda u namirnice iz svoje kuhinje. Na njenom jelovniku beli šećer i belo brašno strogo su zabranjeni, kuva i peče isključivo na kokosovom ulju, a 80 odsto njene ishrane čini povrće.

Za svež ten savetuje osvežavajući tonik: iscedite jedan limun i soku dodajte istu količinu mineralne vode. Tupferom na lice nežno nanesite tečnost izbegavajući zonu oko očiju. Nakon 10 minuta lice isperite mlakom vodom i koža će vam biti vidno osvežena.

zizel-bundsen.jpg
Profimedia 

Pripremila: Nataša Bajat