(RECEPT) Niko ga ne jede, a leči 150 tegoba: Začin zlata vredan!
Foto: Shutter

UBACITE GA U ISHRANU

(RECEPT) Niko ga ne jede, a leči 150 tegoba: Začin zlata vredan!

Žena -
Medicinska svojstva ovog začina postupno su se razotkrivala tokom stoleća, a već odavno je potvrđeno da deluje snažno protivupalno

Ovaj začin je poznat širom sveta zahvaljujući višestrukim lekovitim svojstvima. Ako slučajno vidite na etiketi proizvoda broj E100, bez straha. To je prirodna boja kurkumin, prenosi Stil. (http://stil.kurir.rs/)Kurkuma je biljka iz porodice đumbira, Zingiberaceae, koja raste uglavnom u južnoj Aziji. Od njenog korena priprema se začin upečatljive žute boje, koju duguje sastojku kurkuminu.Lekovita svojstva kurkumeKurkuma je jedan od najmoćnijih prirodnih lekova. Aktivni lekoviti sastojak u kurkumi se zove kurkumin. Medicinska svojstva ovog začina postupno su se razotkrivala tokom stoleća, a već odavno je potvrđeno da kurkuma deluje snažno protivupalno. Potvrđen je blagotvorni učinak kurkume kod mnogih tegoba, od raka do Alchajmerove bolesti. U ajurvedskoj medicini kurkuma je od davnina poznata kao biljka koja jača i neguje organizam.Kurkuma se koristi za:- jačanje probave- obnavljanje crevne flore- smanjenje nadutosti- čišćenje jetre i žuči- normalizaciju menstruacije- smanjenje upala kod artritisa- čišćenje krvi- stimulisanje rada metabolizma- kožne probleme- tegobe disajnih puteva- protiv gljivica i bakterija- protiv crevnih parazitaPo nutritivnim vrednostima, kurkuma je bogat izvor gvožđa, mangana, vitamina B6, dijetetskih vlakana i kalijuma. Rezultati brojnih istraživanja pokazuju da je delotvorna u lečenju artritisa, dermatitisa i ekcema, groznice, infekcija, čira, kamenja u bubregu i žuči.

Lek protiv gripa i prehladeOvaj prirodni antibiotik ima snažno protivupalno delovanje, koje osim što jača imunitet, ubija bakterije i uzroke bolesti. Ne izaziva neželjene efekte za vašu probavu i crevnu mikrofloru, pa je u potpunosti siguran za upotrebu.Kurkuma sadrži kurkumin, polifenol, aktivni sastojak koji ima preko 150 terapeutskih svojstava. Konzumacijom meda i kurkume poboljšavate probavu i povećavate broj dobrih bakterija u crevima.Sastojci: 100 g meda, 1 kašika kurkume u prahu.Pomešajte oba sastojka tako da se u potpunosti sjedine i sipajte ih u čistu teglu. Čim primetite prve simptome prehlade ili gripa, lek uzimajte na sledeći način:Prvi dan: uzmite pola kašičice leka svakih sat vremena.Drugi dan: uzmite pola kašičice svaka dva sata.Treći dan: uzmite pola kašičice tri puta dnevno.Poželjno je da lek ne gutate odmah, nego ga ostavite u ustima, dok se ne otopi. Mnogi kažu da nakon tri dana uzimanja ovog leka svi simptomi nestaju, a radi lakše konzumacije možete ga dodati u toplo mleko ili čaj.Pročitajte još na portalu Stil:Uništićete zdravlje vagine: Situacije u kojima nikako ne smete da nosite tange!Njom je Hipokrat lečio najteže bolesti: Ako želite zdravlje, nabavite ovu biljku!Test od 60 sekundi, treba vam samo kašičica: Da li su vam unutrašnji organi bolesni?Doručak Jelene Đoković gotov za 5 minuta: Fit dama ovako započinje dan! (FOTO, RECEPT)Glavobolja je kazna, bol u grudima vapaj za ljubavlju: Kako emotivni bol postaje fizički!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track