REČ PSIHOLOGA: Najveći uspeh je da prihvatite sebe kakvi jeste
Foto: Profimedia

Saveti

REČ PSIHOLOGA: Najveći uspeh je da prihvatite sebe kakvi jeste

Žena -
Ako svakodnevno imate problema da razumete sebe i svoje postupke, pročitajte šta o tome kažu psiholozi.

Prihvatite svoja ograničenja

Kada prihvatite svoja ograničenja tek tada će se u vama pokrenuti volja i snaga da ih nadiđete. Dokle se god borite protiv njih, stojite u jednoj pat poziciji između prošlosti i budućnosti. Samo čovek koji je prihvatio sebe onakvog kakav jeste može da počne da menja sebe prema onom kakav želi da bude.

Prihvatite svoje emocije

Ne bežite od svojih emocija, bilo pozitivnih, bilo negativnih, one su ukus vašeg života. Opirete li se onim negativnim zaglavićete u njihovom začaranom krugu. Postanite svesni da su sve one deo života kao plima i oseka, dana i noći, i da bez negativnih ni one pozitivne ne bi mogle imati snagu kakvu imaju.

Prihvatite svoje misli

Možda vas sve više frustiraju oni savjeti koji govore da morate misliti pozitivno. Kao da sami ne znate zašto “što” i “kada” mislite. To je dio vas, duboki dio vaše nutrine koji sazreijva i mora proći i taj dio puta. Ne bježite od negativnih misli, one su put sazrijevanja prema pozitivnima.

Prihvatite svoje bližnje

Možda niste zadovoljni svim ljudima koji se nalaze u vašoj blizini, članovima porodice, prijateljima, kolegama s posla. Ali, šta imate od tog svog nezadovoljstva? Možete li time njih promeniti? Svakako da ne možete. Prihvatite ljude kakvi jesu, drugih ljudi nema.

Prihvatite sami sebe

Možda niste zadovoljni svojim izgledom? Da li će vam biti lakše ako znate da niko nije? Niti oni za koje mislite da su idealni. Isto tako nismo zadovoljni ni svojim karakternim osobinama. Hteli bismo da imamo druge? Možemo, ali samo na jedan način – ako se prihvatimo ovakvima kakvi jesmo.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(Savjetnihuspjeha)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track