Ova slika maminog mleka postala je viralna, a razlog je čudesno lep!
Foto: Fb

Posebna tečnost

Ova slika maminog mleka postala je viralna, a razlog je čudesno lep!

Žena -
Negde oko Dana zaljubljenih mama Mejlori Smuters iz Arkanzasa primetila je da je njena bebica prehlađena.

Uveče je izvukla mleko pumpicom za dojenje i ostavila ga da prenoći. Ujutru je primetila da mleko izgleda potpuno drugačije.

"Ovo je neverovatno! Baš nedavno sam čitala u nekom medicinskom časopisu da se mamino mleko menja u skladu s bebinim potrebama, ali ne samo u smislu kalorijskog unosa", napisala je ova žena na svom Fejsbuk profilu. "Mamino telo će stvarno izmeniti imunološku strukturu mleka prema bebinim patogenima proizvodeći adekvatna antitela."

Nauka je ovo podržala. U kliničkoj studiji iz 2013. ispitivano je majčino mleko i ćelije koje štite telo od infekcija.

Otkriveno je da je broj odbrambenih ćelija dramatično porastao kada se dojena beba borila s infekcijom. Mejlori je napisala i ovo.

"Izmluzala sam se u četvrtak uveče i stavila mleko u zamrzivač. Dojim bebu na dva, tri sata i ne izvlačim mleko sve do ujutru. Te noći beba je bila razdražljiva, curio joj je nos, kijala je... Prehlada. Kada smo ustali, opet sam se izmluzala, što uvek radim ujutru. Šta sam izvukla pumpicom, to je na desnoj strani slike. Pogledajte koliko je žuće mleko od petka, jer sadrži više kolostruma. A to je, zna svaka mama, ono supermleko koje proizvodimo u prvim danima bebinog života. I eto, sada znam da se pojavljuje i kada beba ima prehladu...Neverovatno, zar ne? Ljudsko telo nikada neće prestati da me iznenađuje", napisala je.

So yall.. This is just cuckoo awesome-- I read an article from a medical journal not too long ago about how Mom's milk...

Posted by Mallory Smothers on Sunday, 14 February 2016

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track