AFERA NIJE UVEK LOŠA PO BRAK: Evo zašto žene danas varaju muškarce
Foto: Profimedia

AFERA NIJE UVEK LOŠA PO BRAK: Evo zašto žene danas varaju muškarce

Žena -
Poznati seksolog Trejsi Koks odlučila je da podeli s javnošću zanimljive činjenice koje se tiču preljube u muškom i ženskom svetu.

Da li ste se nekada pitali iz kojih pobuda varaju žene, a iz kojih muškarci? Da li je reč o istim, sličnim ili sasvim različitim razlozima?

Odgovore na ova pitanja odlučila je da vam da Trejsi Koks, najpoznatija žena seksolog u svetu.

Prema njenim rečima, razlozi zbog kojih i jedni i drugi varaju su se promenili s vremenom. I dok su nekada žene varale jer su prestajale da vole svoje momke i supružnike, danas to rade iz čiste želje za novim seksualnim iskustvima, najčešće dok još osećaju ljubav prema svojim partnerima.

Takođe, stav žena o preljubi se generalno promenio, pa se danas usuđuju da rade neke stvari koje ranije nisu smele čak ni da im padnu na pamet. Kako Trejsi napominje, dame osećaju izvesnu krivicu, ali se trude da je ublaže govoreći sebi kako su dobre supruge i majke i kako je afera nešto što ih uveseljava, zadovoljava i čini živim.

Istovremeno, Koksova napominje kako afera nije nužno loša po vezu ili brak. Štaviše, često može da pomogne u poboljšanju muško-ženskih odnosa, s obzirom na to da se nakon preljube žene osećaju samouverenije i srećnije, zbog čega se i bolje ponašaju prema svojim partnerima.

Istraživanja pokazuju da današnje dame varaju isto koliko i muškarci, s tim što su žene mnogo mudrije u prikrivanju svih tragova preljube. Iako varaju istim intenzitetom, teže ih je otkriti, pa se čini da su ipak nadmašile muškarce.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track