DA VAM SRCE PUKNE: Autistični dečak danima čeka svog psa kojeg su otrovali
Foto: Printscreen

Otrovali Reksa

DA VAM SRCE PUKNE: Autistični dečak danima čeka svog psa kojeg su otrovali

Žena -
Dečak (14) iz Dubrovnika sa autizmom ostao je bez svog ljubimca s kojim je rastao 10 godina i ne može da shvati da ga nema pa ga danima čeka u dvorištu da se pojavi njegov Reks.

"Kad je sin imao četiri godine, doktori su nam zbog autizma preporučili da nabavimo psa kao neku vrstu terapije. Prošle nedelje Reks je uginuo jer ga je neko otrovao", rekao je otac T. B. (50) iz Dubrovnika.

Njihov sin koji sada ima 14 godina boluje od autizma i psa su nabavili 2006. godine kad je bio star samo dva meseca kako bi dečak uz njega imao neku interakciju.

Otac je rekao da je njegov sin odrastao uz psa. Bili su nerazdvojni i činilo se kao da pas oseća da je potreban dečaku. Porodica je viđala napretke. Reks je u igri ili ako bi mu neko stao na rep na sve režao, ali na dečaka nikada.

"Prošlog četvrtka psu je bilo loše. Odveli smo ga veterinaru, koji je otkrio kako mu je neko dao otrov za pacove. Dobio je injekciju i tablete, a u petak ujutro je uginuo. Ne mogu rečima da opišem u kakvim teškim mukama je uginuo. Pred kraj su mu samo još oči radile. Nije se mogao pomerati", ogorčen je otac.

Dodaje kako je onaj ko je otrovao životinju dobro znao da njegovo dijete ima autizam i da je jako vezan za tog psa. Smatra kako je time htio da našteti dečaku, psu i njima. Pretpostavlja da je otrov u hrani ubačen u njihovo dvorište. Sumnja na nekoga, ali ne želi da otkrije o kome je reč jer nema nekih konkretnih dokaza.

Psa, kako otac kaže, nikad nije šetao bez povodca ili mu davao da nešto jede dok su u šetnjama. Kad je bio kod kuće, nalazio se u ograđenom dvorištu.

Foto Prinscreen
Foto Prinscreen

"Pre 15 dana psu je isto bilo slabo. Tri dana je povraćao, ali se posle oporavio. Mislio sam da se prejeo, ali sad sumnjam da su ga već tad pokušali otrovati. Posle je normalno jeo, skakao, trčao", opisuje otac.

"Mi ćemo shvatiti da životinje više nama, ali kako to objasniti njemu. Psa danima stalno traži po vrtu, a ponekad tamo sedi i gleda u jednu tačku i više od sat vremena. Sa psom smo svakodnevno išli u šetnju. Kad sam ga neki dan vodio u šetnju i rekao da psa nema, doživeo je strašni napad. Zvali smo i školu neka nam savetuju kako da mu objasnimo da Rexa više nema", priča otac.

U međuvremenu su krenuli u potragu za sličnim psom. Otišli su do azila, ali oni im ne žele dati psa ako ga neće držati u kući. Zbog toga je na internetu objavio oglas u kojem traži da im neko pokloni sličnu životinju.

24 sata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track