PRONAŠLA JE OVAKVU BEBU U ĐUBRETU: Kada budete videli transformaciju, nećete verovati!
Foto: Hefty

Čudo!

PRONAŠLA JE OVAKVU BEBU U ĐUBRETU: Kada budete videli transformaciju, nećete verovati!

Žena -

Sara Konk je 28-godišnjakinja iz Južne Luizijane. Dok je bila na misionarskom putu na Haitiju, iskoristila je svoju diplomu i iskustvo kao sertifikovani terapeut specijalista da pomogne deci invalidima u neprofitnom dečijem medicinskom centru.

Sara je pomoglo na stotini dece da odrastu.

Ipak nijedno od te dece nije je pogodilo kao što je mala Nika. Nju je dovela žena kada je imala samo 3 meseca, rekavši da je detetova tetka.Nika je bila u jako lošem stanju, sa onim što se ispostavilo da je težak slučaj hidrocefalusa. Odmah joj je bila potrebna operacija i na sreću, Sara je uspela da omogući da Nika odmah bude stavljena na listu operacija.

Njena operacija je dobro prošla i na kraju je došlo vreme da ode kući i da nastavi sa svojim oporavkom. Nažalost, njena tetka je napustila u ostavila u bolnici. Nakon mnogo poziva uspeli su da je nagovore da uzme Niku i ispostavilo se da joj je to zapravo majka. Stigma imati dete invalida za nju je bila preteška da nosi, ali Sara je bila uporna i dala joj je jako puno podrške. Nakon nekoliko poseta doktora, Nikina majka je opet prestala da dolazi.Kada je Nika imala 11 meseci i njena majka se nije pojavljivala na pregledima opet, Sara je osetila potrebu da ih poseti kod kuće. Ono što je pronašla je jezivo!

Nika je bila ostavljena u kući i okružena đubretom. Sarin najgori strah se ostvario. Nika je bila žrtva zanemarivanja skoro godinu dana. Sara je zamolila osnivača bolnice da uzme Niku i ona se odmah složila. Počeli su da idu polako stazom oporavka, ali doktori su podsećali Saru da su Nikine šanse za preživljavanje slabe. 99 odsto novorođenčadi sa tim stanjem ne uspeju da dožive prvi rođendan. ipak, Nika se jako borila, ali i Sara.

6 meseci kasnije, Sara je postala zvanični staratelj Nike. Uspela je da organizuje da Nika dođe u SAD na osnovu medicinske vize i da dobije najbolju moguću negu koja će joj poboljšati život. Sada sa 2 godine, Nika je prevazišla sva očekivanja doktora.

Čuda se zaista dešavaju! Nikina transformacija je dokaz toga, ali i Sarina upornost je tome doprinela.

(Hefty)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track