OVA NEMICA I MAJKA ČETVORO DECE USKORO ĆE UMRETI: Njen oproštaj na Fejsbuku pogodio je ceo svet!
Foto: Hefty

Dirljivo

OVA NEMICA I MAJKA ČETVORO DECE USKORO ĆE UMRETI: Njen oproštaj na Fejsbuku pogodio je ceo svet!

Žena -

Nina Zaker ima 46 godina i živi u Minhenu. Već 4 godine, majka 4-oro dece i supruga boluje od nelečive bolesti koja se zove ALS.

Ipak nejnoj borbi uskoro dolazi kraj: Nina nema još mnogo vremena. Ona je na Fejsbuku napisala oproštajno pismo koje je rasplakalo svet."Jednom kada izgubite sve, bićete najsmirenija osoba na svetu", napisala je.Prenosimo vam celo pismo:"Posle nekih tragičnih promena tokom poslednjih nekoliko nedelja, ovo će najverovatniji biti moj poslednji status. zaista se iznenađujem svaki dan kako je uopšte moguće da sam ja još uvek živa. Ja sam samo senka onoga što sam nekada bila i šta sam nekada radila, imam jedva 34 kilograma, a visoka sam 1,78 metara, više sam mrtva nego što sam živa. Moj govor je skoro pa nečujan, osim nejasnog mumlanja. Kao rezultat mojih poteškoća u komunikaciji i potrebama, koje su već došle na neki minimum, prava drama počinje jer me niko više ne razume."Niko ne umire tako lako", govorila je moja majka. I sada shvatam da je bila u pravu jer zaista treba da zaslužiš smrt. Sada to znam. Jer između spoznaje da ćete uskoro umreti i zaista uspeti u tome je dug i težak put, o kom smo svi čuli kad tad. Ipak, brzo to zaboravljamo jer to nije nešto o čemu se priča na žurki i svi mi mislimo da se takve stvari dešavaju "drugim" ljudima.Sada sam sama sa svojim mislima i ne mogu da ih podelim ni sa kim više. Nekako je jezivo.Sve vas mnogo volim, vas čije su misli sa mnom svaki dan. Zahvaljujem vam se na tome i želim vam sve najbolje.Pišem na kompjuteru koji kontrolišem očima pa mi treba dosta truda i jako je teško pisati tako. Pitam sve vas, koji još uvek čekaju odgovor od mene, imajte malo razumevanja jer ne mogu više ni da pišem."Reči ove majke zaista su dirljive. Ali ona se nosi sa situacijom jako hrabro!

Nina čini sve, do svog poslednjeg daha, kako bi podigla svest ljudi i upozorila ih na bolest ALS, koji na kraju dovodi do kompletne paralize mišića. I još uvek nema leka za ovu bolest!

(Hefty)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track