Želite da smršate do leta? Ove namirnice su idealne za vas!
Foto: Shutterstock

BRZO MRŠAVLJENJE

Želite da smršate do leta? Ove namirnice su idealne za vas!

Žena -

Doručak zaista jeste najbitniji obrok, ali ukoliko želite da liniju dovedete do savršenstva, veoma je važan izbor namirnica za prvi obrok u toku dana, piše Men's Health Srbija.

SNAŽAN PROTEINSKI DORUČAKVeliki broj istraživanja pokazuje da je jak proteinski doručak mnogo bolji za organizam nego da ujutru jedete žitarice. Još jedna od prednosti bogatog doručka jeste što ćete duže ostati siti, ali i to što će vas taj osećaj pratiti tokom celog dana.SLANINA, KOBASICAStudija objavljena u American Journal of Clinical Nutrition pokazuje da ljudi koji ujutru doručkuju jaja, slaninu, kobasice ili neko meso nemaju poriv da u večernjim satima jedu slatkiše ili pojedu nešto prženo i masno u poređenju sa ljudima koji jedu peciva i musli ujutru.Pročitajte i 8 stvari koje svaki muškarac treba da zna o proteinimaDrugo istraživanje navodi da ukoliko ujutru unosite više proteina u vaš organizam mnogo ćete bolje kontrolisati nivo glukoze i insulina u krvi, a što je svakako dobro kao prevencija dijabetesu.JAJA, ĆURETINA, JOGURT, SMOOTHIEPreporuka nutricionista je da započnete dan jajima, ćuretinom, punomasnim jogurtom ili smoothiem koji će vas zasititi i dati vam dovoljno energije do ručka. Kao alternativa nije loše da doručkujete ostatke sinoćne večere ukoliko se radi o obroku koji sadrži veći broj namirnica bogatih proteinima.

SA SAJTA MEN'S HEALTH PREPORUČUJEMO JOŠ I:

4 najbolje vežbe za veliki i snažan trapezDnevna doza kofeina: Koliko šoljica kafe je zdravo piti na dan?Šta žene žele: Ovako izgleda pravi muškarac!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track