Neka kuvanje bude pravi užitak
Foto: Shutterstock

Male tajne - velika pomoć

Neka kuvanje bude pravi užitak

Žena -

Pre seckanja povrća na dasku za sečenje stavite malo soli. Na taj način povrće neće kliziti i lakše ćete ga seći

Ako ste početnik u kuhinji ili pak imate zavidno iskustvo za šporetom, pojedine tajne kuvanja svakako bi trebalo znati. Otkrivamo vam neke od njih...- Kad pečete u dubokom ulju, hranu koju stavljate u njega nekoliko minuta držite na viljušci, uronjenu u ulje, pre nego što je spustite u tiganj. Tako će se malo zapeći i sprečićete lepljenje za dno tiganja ili ostalu hranu.

- Da biste napravili savršenu supu od povrća, umesto da sastojke odmah stavite u vodu, šargarepu, luk i paradajz prvo dinstajte na ulju ili maslacu. Na taj način ćete pojačati ukus.- Pre seckanja povrća na dasku za sečenje stavite malo soli. Na taj način povrće neće kliziti i lakše ćete ga seći.

- Testeninu kuvajte minut ili dva manje nego što piše na uputstvu na pakovanju. Naime, kad dodate vreo sos, testenina će dodatno omekšati.- Da biste znali kad je ulje dovoljno vruće, umesto da ubacujete komadiće hrane i čekate da počnu da krčkaju, u njega stavite drvenu varjaču i kad se oko nje pojave mehurići, ulje je dovoljno zagrejano.

- Da bi karfiol prilikom kuvanja zadržao belu boju, u vodu dodajte malo mleka i soli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track