(VIDEO) HTELA JE DA SE UBIJE ZBOG OVOG DELA TELA: A danas? Ova prelepa devojka postaće manekenka
Foto: Youtube Printscreen

Motivacija za nesigurne

(VIDEO) HTELA JE DA SE UBIJE ZBOG OVOG DELA TELA: A danas? Ova prelepa devojka postaće manekenka

Žena -

Svi znamo da je pubertet težak period za svaku osobu, ali zamislite kako je tek onima koji se u tim godinama suočeljavaju i sa genetskim poremećajem.

Kada je Megan Bernard odrastala, uporedo se u njenom telu razvijala limfadema, redak genetski poremećaj koji uzrokuje zadržavanje vode u telu i nadimanje tkiva. Megan je morala da se suoči sa dodatnih 4 litra tečnosti koja joj se nakupila u desnoj nozi i time je postala meta zadirkivanja vršnjaka.

U tinejdžerskim danima posramljena devojka odbijala je da nosi odeću koja bi joj otkrivala noge. Užasavala se podsmevanja i činila je sve u svojoj moći da sakrije nedostatak. Do 24. godine noga se toliko nadula da je imala problema sa kretanjem.

U tim momentima Megan je razmišljala najmračnijim delom razuma - da oduzme sebi život, čak je napisala i oproštajnu poruku svom ocu. Ali ranije ove godine ona je potpuno promenila svoje naume, te je odlučila da javno istupi i progovori o ovom retkom poremećaju.

Prvi put u životu je skupila hrabrosti i pred kamerama celog sveta otkrila svoju nogu. Kako sama kaže njena misija je da inspiriše i druge da bez obzira na svoje nedostatke nezadrživo jure ka svojim snovima. Ona želi da postane model, i zbog svoje hrabrosti je već dobila nekoliko ponuda.

(AWM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track