BRZA I LAKA LAZANJA: Potreban vam je samo jedan običan tiganj, a jelo je apsolutno preukusno!
Jednostavno!
BRZA I LAKA LAZANJA: Potreban vam je samo jedan običan tiganj, a jelo je apsolutno preukusno!
Komentariši
Foto: Jutjub
Italijani su poznati po svojoj ukusnoj kuhinji širom sveta. Pored pice i paste, lazanja je jedna od najomiljenijih jela mediteranske kuhinje.
Ipak, priprema autentične lazanje je popriličan posao. Ako nemate 3 sata za spremanja, onda je ovo idealan recept za vas, jer vam treba samo jedan tiganj. Bez lonaca, šerpi, bez pripreme testa, samo jedan tiganj!
Pre nego što počnete da kuvate, skinite plastične drške sa tiganja, U drugom slučaju plastika će se istopiti u rerni. Ako imate tiganj sa metalnim drškama onda je to sjajno. Sada kuvanje počinje!
Foto: Jutjub
Dodajte maslinovo ulje u tiganj i stavite mlevenu govedinu.
Foto: Jutjub
Začinite meso sa soli, biberom, lukom i belim lukom.
Foto: Jutjub
Sipajte polovinu sosa od paradajza u meso i pomešajte.
Foto: Jutjub
Sada stavite 2.3 lista lazanje ispod mesa. Nemojte da mešate, listovi treba da budu tu gde jesu.
Foto: Jutjub
Iskoristite ostatke listova lazanje, napravite novi sloj na vrhu mesa, odnosno sosa.
Foto: Jutjub
Raširite preostalu 1 1/2 šolje paradajz sosa preko lazanje i dodajte pavlaku na vrh.
Foto: Jutjub
Nežno razmažite pavlaku. Budite pažljivi jer je manje gustine od sosa. Stavite narendanu mocarelu preko i postavite iseckan čeri paradajz u krug.
Foto: Jutjub
Stavite tiganj u rernu 25 minuta na 180 stepeni. Ukrasite lazanju sa nekoliko listova bosiljka. Sjajno!