Saznajte na šta treba da obratite pažnju prilikom pripreme za matursko veče
Foto: PR

NE ZABORAVITE DA URADITE NAJVAŽNIJU STVAR

Saznajte na šta treba da obratite pažnju prilikom pripreme za matursko veče

Žena -

Setimo se naslova iz novina, koji se osvrću na maturske kombinacije poznatih ličnosti, unutrar kojih se nalaze slike sa srećnim licima mladih ljudi koji se vesele na proslavi maturske večeri.

A šta je sa njihovim izborima kada su maturske haljine, odela za maturu ili elegantne muske cipele u pitanju? Da li se oni danas stide svog izgleda iz tog perioda ili misle da su napravili pun pogodak. Kritike ili pohvale na račun izgleda koje ste do sada primili mogu Vam pomoći da jednog dana, kada pogledate matursku sliku budete ponosni na svoju odevnu kombinaciju i celokupan vizuelni identitet.

Pripreme za matursko veče počinju već tokom završne godine školovanja. Priča o mestu proslave, svečanoj haljini, cipelama, nakitu, kao i šminkanju za maturu su vodeća tema među maturantkinjama. Muški deo populacije je takođe u euforiji jer većina po prvi put izlazi iz sportskih ili drugih ležernih kombinacija i konačno oblači odelo, stavlja kravatu ili leptir mašnu i obuva svečane cipele. Ovo veče je izuzetno važno za svaku osobu jer na ovaj način polaže ispit zrelosti čak i kada je njen vizuelni doživljaj u pitanju. Od velikog je značaja da realnim očima posmatrate sebe, shvatite da je mladost lepa sama po sebi i pokušate da se opustite.

Postoji nekoliko etapa u pripremama za ovu veliku noć. Naročito je važno da ne očajavate. Sve se može popraviti, nadomestiti i usavršiti ukoliko imate prave informacije u pravo vreme. Mnoge devojke prepuštaju ovaj deo priprema profesionalcima. Kozmetički saloni, profesionalni šminkeri i frizerski saloni imaju pune ruke posla u doba proslava mature. Veoma je važno da unapred osmislite sve šta treba da odradite, a da se to ne odrazi tragično na vaš kućni budžet. Tretmani u salonima lepote mogu da budu skupi, a čak i ako nisu određeni deo njih koji se forsiraju u zbiru mogu da dosegnu velike cifre.

Osim glavnih stvari koje spadaju u pripremu za matursko veče, kao što su haljina, cipele, frizura i šminkanje svaka devojka koja želi da zablista u punom sjaju treba da obrati pažnju i na sledeće stvari kao što su: tretmani lica, depilacija, solarijum, nadogradnja noktiju, izlivanje noktiju, nadogradnja trepavica ili odabir pravog parfema.

Ove stvari treba da planirate na vreme kako bi ste ostvarile pun efekat, a ne na dan proslave da u panici u poslednjem trenutku jurcate za slobodnim terminom. Predlažemo Vam da još danas pogledate popuste koje smo za Vas odabrali, a koje možete pogledati OVDE i na vreme zakažete svoj termin.

Da tvoje matursko veče na bi izgledalo kao jedan od onih košmarnih snova, predlažemo da pratite naše savete i da ništa ne prepustite slučaju. Naročito obratite pažnju na treću stavku.

1.Haljina

Kada je u pitanju moda danas je pravilo da nema pravila. Trend je prisutan neko vreme, a onda ga naslede novi sličan ili iz korena promenjen. Važno je da prilikom odabira maturske haljine odvojite onu koja se u potpunosti uklapa uz Vašu ličnost. Listajući domaće ili strane časopise možete primetiti da neke haljine imaju vanvremensku notu i odolevaju svim trendovima. To su upravo one svečane haljine koje odišu stilom, imaju određeni pečat utkan u nju prilikom izrade i prate građu devojke koja je nosi.

2.Odela

Muška odela za maturu su klasična već dugi niz godina u nazad. Na Vama je da odabete prvu boju i kroj koji će Vas istaći. Posebnu pažnju bi trebali da obratiti na detelje koji mogu da pomere celu kombinaciju u pozitivnom smeru. Kravate, leptir mašne ili manžetne mogu svakako da doprinesu tome da Vaša odevna kombinacija izgleda osveženo i atraktivno.

3.Cipele

Kada je u pitanju odabir cipela, pored toga da budu udobne, veoma je važno i da se uklapaju uz odevnu kombinaciju. Muškom delu populacije je višestruko lakše da pronađe elegantne cipele za maturu kojima će zaokružiti vizuelni momenat .

Devojke u potrezi za idealnim parom cipela za maturu uglavnom najviše pažnje posvećuju uparivanju sa odevnom kombinacijom kao i sa torbom koju nosite. Pored vizuelnog utiska predlažemo Vam da obratite pažnju i na to koliko su one udobne jer u njima treba da provedu čitavu noć.

4.Frizura

Svečane frizure su veoma važne jer one na neki način upadaju u prvi plan. Pravilan odabir maturske frizure koja se nadovezuje na haljinu i prati oblik lica je sigurna lopta na koju možete da igrate. Pogledajte OVDE ponude sa popustima koje smo izdvojili za Vas.

5.Šminka

Danas profesionalno šminkanje nije rezervisano samo za poznate. Većina devojaka je vična u šminkanju samo kada je ouobičajena dnevna šminka u pitanju. Da bi ste bile sigurne da su crte na Vašem licu pravilno istaknute, a mane sakrivene, potreban Vam je tretman profesionalnog šminkera. Sada možete uz ODLIČNE POPUSTE da omogućite šminkanje za maturu.

6.Nakit

Bitno je da nakit prati energiju Vaše večernje haljine. Bilo da ste se odlučili za zlatan, srebrni, elegantan nakit od bižuterije ili boho komad nakita on treba samo da upotpuni Vašu kombinaciju koju ste izabrali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track