OVO JE GORE OD PRELJUBE: Možda ih ne vidite, ali ove stvari vode do raskida
Foto: Profimedia

Saveti

OVO JE GORE OD PRELJUBE: Možda ih ne vidite, ali ove stvari vode do raskida

Žena -

Preljuba u najmanju ruku poljulja odnos partnera, neki je prežive ako obe strane žele ostati zajedno i poraditi na problemu. Neki parovi ipak raskinu i više se nikada ne pomire. Preljuba je ubica veze, jer uključuje izdaju, nepoverenje, sumnju u sve dosadašnje što ste proživeli, ali i ono najgore – sumnju u sebe.

Ipak, postoji još problema koji stoje uz bok preljubu. Gotovo su jednako snažni (a neki čak i gori) i jednako razaraju odnose. Stručnjakinja za veze Samnta Džejn tvrdi da postoji barem 10 takvih razloga.

Ovo je 10 razloga koji su gori za odnos od preljuba:

1. Lažno predstavljanje

2. Zlostavljanje

3. Laganje

4. Skrivanje polno-prenosive bolesti

5. Pasivno-agresivno ponašanje

6. Zaavisnost

7. Finansijsko kontrolisanje partnera

8. Malteretiranje kućnim poslovima

9. Zavisnost o alkoholu/drogama

10. Korišćenje djteta protiv partnera

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pretvarate se da ste nešto što niste, to će pre ili posle izaći van. Vuk dlaku menja, ali ćud nikada, kaže Džejn, dodajući da je to jedan od najčešćih uzroka raskida. Fizičko ili psihičko zlostavljanje nikad nije u redu. Obično ostaje nepoznato, sve dok zlostavljana strana ne dođe do tačke pucanja kada o sebi ima katastrofalno mišljenje.Laganje na bilo koji način, pa čak i sitne laži, narušavaju poverenje.

Skrivanje polno-prenosivih bolesti na površinu izbacuje gomilu nepoznatih podataka, a uglavnom otkriva izdaju.

Pokušaj kontrole partnera finansijski ili pasivno-agresivnim ponašanjem nikako ne može voditi konstruktivnom i srećnom odnosu. Pre ili kasnije zlostavljana strana će otići.

"Mislite li da ćete moći samo sediti i koristiti partnera kao roba koji će sve raditi za vas u kući, varate se. To neće funkcionisati", objasnila je Džejn.

Zavisnička ponašanja obično su traumatična za vezu, bilo da živite svjesno s tim, ili ste to tek otkrili. Mreža laži kojima se zavisnici služe pre ili posle zakomplikovaće se do te mere da je raskid obično neizbežan.

Korišćenje deteta protiv partnera jedno je od najgora metoda koje partnere udaljavaju do tačke s koje obično više nema povratka. Deca su nevina i nemaju veze s vašim odnosom. Tako treba i ostati.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track