DA LI STE PRIJATELJ SA BIVŠIM? Ako jeste, možda imate ovu mračnu osobinu...

Jednom ljubavnici, nikad prijatelji

DA LI STE PRIJATELJ SA BIVŠIM? Ako jeste, možda imate ovu mračnu osobinu...

Žena -

Psiholozi sa univerziteta u Ouklandu radili su istraživanje na 350 ljudi, hipotetičkim pitanjima vezanim za odnos ljubavnih veza i interneta. Šta su otkrili?

Da li ste prijatelji sa svojim bivšim? Niko ne uzima Fejsbuk prijateljstva za ozbiljno, ali u njima ima više značenja nego što mislite, naročito ona sa kojima ste bili u vezi, a i dalje ste povezani na ovoj društvenoj mreži. Šta su istraživači otkrili?

Podelili su odgovore u nekoliko kategorija koji imaju veze sa sentimentalnošću, praktičnosti i seksualnom privlačnošću. Bez brige, objasnićemo detaljnije.

1. Prikriveni motivi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Psiholozi veruju da ukoliko održavate onlajn prijateljstvo sa bivšim, možda imate skrivene motive kojih ste potisnuli u svesti.

2. "Mračne" ličnosti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Mnoge studije otkrivaju da ljudi sa "mračnim" karakterom (oni koji lažu i manipulišu ljudima i situacijama) češće održavaju internet prijateljstva sa bišim/bivšom.

3. Sentimentalni

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Oni koji ostanu prijatelji sa bivšim ljubavima zbog sentimentalnih razloga to rade zato što podsvesno misle da ukoliko je izbrišu iz liste prijatelja, da će ih izbrisati i iz života, ali i sećanja.

4. Praktični

Pragmatični ostaju prijatelji zato što nešto žele od nekadašnjih partnera. To mogu da budu usluge, novac ili socijalno napredovanje.

5. Seks

Najprostiji i najjasniji motiv. Ne možete sa tom osobom da budete u vezi, jer da ste mogli i dalje biste bili zajedno, ali vas i dalje privlači. Ovo češće rade muškarci.

Čisto da sumiramo, zapitajte se da li potpadate u bilo koju od navedenih kategorija. Koliko god bezazleno i normalno delovalo, internet prijateljstvo možda krije neko dublje značenje.

(Guff.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track