(FOTO) IZABRANA NAJLEPŠA KOSOVKA DEVOJKA: Marija Filipović odnela pobedu!
Foto: Printscreen/instagram

Gračanica

(FOTO) IZABRANA NAJLEPŠA KOSOVKA DEVOJKA: Marija Filipović odnela pobedu!

Žena -

Marija Filipović iz Lipljana izabrana je za najlepšu Kosovku devojku, u porti manstira Gračanica, pred više stotina građana.

Prva pratilja je Bojana Račićević iz Štrpca, a druga Aleksandra Miljković iz Babinog Mosta. Tako je odlučio šestočlani žiri, a nagrade pobednicama, uručio je predsednik žirija, Milorad Arlov, predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosmetu.

U muzičkom delu programa, učestvovali su: braća Teofilovići, KUD “Simonida” iz Gračanice, KUD “Branko Medenica” iz Ugljara, KUD Mladost iz Gotovuše, KUD “Venac” iz Gračanice, solisti na harmonici, Sava Zdravković iz Gračanice i Danijel Miladinović iz , kao i vokalni solisti, Magdalena Račićević i Teodora Stanisavljević. Tradicionalno, manifestaciju izbora najlepše Kosovke devojke, ulepšalo je i Kulturno umetničko društvo “Sveti Sava” iz Tetova u Makedoniji.

Ove godine, izbor za najlepšu Kosovku devojku,organizovao je Dom kulture Gračanica, pokrovitelj je bila Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, a manifestaciju su pomogli: opština Gračanica, Skupština grada Prištine i Javno preduzeće “Površinski kopovi Kosovo-Obilić” kao i sindikat ovog preduzeća.

(gracanicaonline)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track