14 NEOČEKIVANIH RAZLOGA: Zbog njih će se sigurno zaljubiti u vas
Foto: Shutterstock

Saveti

14 NEOČEKIVANIH RAZLOGA: Zbog njih će se sigurno zaljubiti u vas

Žena -

Svi imamo "tip" koji želimo, ali često nama upravljaju i brojni podsvesni razlozi kojih nismo ni svesni. Ovo je 14 istraživanjima dokazanih razloga zašto se zaljubljujemo u druge.

1. Brinete se za okolinu

Bilo da ste aktivni u lokalnoj zajednici i pomažete u čuvanju okoline ili samo razvrstavate smeće, briga o okolinu čini osobu toplijom i zbog toga će se drugima lakše svideti.

2. Igrate igru teško osvojivog

3. Srećni ste

Muškarcima se najviše sviđaju srećne žene, a najmanje kada iskazuju ponos i prkos. Kod žena je to upravo suprotno - muškarci su im najprivlačniji kada su ponosni, a najmanje zanimljivi kada su srećni. Sram je podjednako privlačan i na ženama i na muškarcima.

4. Kad ne znaju hoće li vam se svideti

Početna neizvesnost najslađi je deo veze. Ako u početku zainteresovana strana nije sigurna da vam se sviđa, verovatno ćete se vi njoj sviđati još više.

5. Kad ličite na bivšu ili bivšeg

Svi imamo određeni tip i biramo ljude sličnog fizičkog izgleda. Kod žena je ta sklonost izraženija nego kod muškaraca. U jednom istraživanju pokazalo se da su muškarci i žene češće ocenjivali atraktivnima ljude koji su ličili njihovom sadašnjem ili bivšem partneru.

6. Ako puno gestikulirate

7. Ako ste jako jako slični

8. Ako ste kompatibilni u tri bitne stavke:

uticaj roditelja: odgajani ste na sličan način i delite iste vrednosti i poglede na svet

dete u vama: pokazaće koliko vam je zabavno zajedno, možete li biti spontani, je li vam partner privlačan i volite li putovati zajedno

vaše odraslo lice: možete li zajedno rešavati probleme, mislite li da je druga strana razumna i bistra? Ove tri stavke razradio je terapeut za parove Piter Person koji kaže da su ove tri stavke dovoljne za ocenu kompatibilnosti.

9. Ako možete gledati jedno drugo u oči dva minuta

Gledanje u oči povećava osećaje privlačnosti, ljubavi i strasti čak i za ljude koje vidimo prvi put u životu.

10. Ako isto reagujete na mala životna veselja

Život čine male stvari i ako ignorišemo ili negativno reagujemo na partnerova životna veselja, verovatno se neće osećati dobro kraj nas. No ako se radujemo zaejdno s njima, i oni će biti srećni. I tako u krug.

11. Ako dobro mirišete

Hormoni reaguju na miris ljudskog tela. Ženama su tako u sredini ciklusa, dok su najplodnije, mirišljavi znojni muškarci.

12. Ako ličite njihovim roditeljima

To se odnosi na roditelja suprotnog pola. Psiholog Dejvid Peret sa svojim timom otkrio je da ljude privlače osobe boje kose i očiju kao njihovi roditelji suprotnog pola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track